Info

Mustekala on riippumaton, ei-kaupallinen, poikkitieteellinen ja -taiteellinen verkkolehti. Mustekala pyrkii täyttämään pintaa syvemmälle menevän keskustelun puutteen eri taiteen aloilla sekä vastustamaan useissa valtamedioissa tapahtuvaa kritiikin alasajoa. Mustekala toimii kulttuurikeskustelun herättäjänä ja edelläkävijänä. Sen sivuilla voi tuoda esiin vaihtoehtoisia, myös keskenään erilaisia näkökulmia, taustoja ja perusteluja.

Mustekala on ilmestynyt vuodesta 2003 ja sitä julkaisee Kulttuuriyhdistys Mustekala ry. Lehden perusti FT, dosentti Irmeli Hautamäki, joka toimi lehden päätoimittajana vuoteen 2012 asti. Päätoimittajan tehtävissä Hautamäkeä seurasi Pirkko Holmberg. Vuodesta 2014 alkaen lehteä päätoimitti Sini Mononen, ja tammikuusta 2016 päätoimittajuuden jakavat Matti Tuomela ja Petteri Enroth.

Kaikki Mustekalan sivuilla olevat artikkelit on kirjoitettu ja toimitettu erityisesti tätä nettilehteä varten. Kirjoittajina ovat eri taiteenalojen asiantuntijat, taiteilijat sekä taideaineiden opiskelijat. Mustekalalle myönnettiin Taiteen Valtionpalkinto vuonna 2014.

Kulttuuriyhdistys Mustekala ry on aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat vuonna 2016 Martta Heikkilä (pj), Veera Launis (vpj), Tanja Parkkonen (siht.) sekä muina jäseninä Petteri Enroth, Saara Heikinheimo, Nuppu Koivisto, Maria Säkö ja Matti Tuomela.

Voit tukea Mustekalaa liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Jäseneksi voit liittyä ottamalla yhteyttä toiseen päätoimittajaan (petteri.enroth@helsinki.fi) sekä maksamalla jäsenmaksun (20 €) yhdistyksen tilille, FI79 1200 3500 1583 08.

***
Mustekalan toimitusneuvostoon kuuluvat:

Päätoimittaja Petteri Enroth
Päätoimittaja Matti Tuomela
Marko Gylén
Saara Hacklin
Saara Hannus
Irmeli Hautamäki
Saara Heikinheimo
Anne Heikkilä
Martta Heikkilä
Jonna Hyry
Saara Karhunen
Jenna Jauhiainen
Nuppu Koivisto
Laura Kokkonen
Leena Kuumola
Ville Laaksonen
Veera Launis
Sini Mononen
Tanja Parkkonen
Nikolai Sadik-Ogli
Maria Säkö
Tuomas Tiainen
Anni Venäläinen
Kari Yli-Annala

Vanhoja
mustekalalaisia:
Pirkko Holmberg
Sirpa Jokinen
Carl-Dag Lige
Susanna Pettersson
Max Ryynänen

Voit tarjota tekstejäsi Mustekalaan ottamalla yhteyttä päätoimittajiin, matti.tuomela@hotmail.fi ja petteri.enroth@helsinki.fi

Mustekala kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurilehtituen piiriin. Näiden verkkosivujen toteuttamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Koneen Säätiö.