Info

Mustekala on riippumaton, ei-kaupallinen, poikkitieteellinen ja -taiteellinen verkkolehti. Mustekala pyrkii täyttämään pintaa syvemmälle menevän keskustelun puutteen eri taiteen aloilla sekä vastustamaan useissa valtamedioissa tapahtuvaa kritiikin alasajoa. Mustekala toimii kulttuurikeskustelun herättäjänä ja edelläkävijänä. Sen sivuilla voi tuoda esiin vaihtoehtoisia, myös keskenään erilaisia näkökulmia, taustoja ja perusteluja.

Mustekala on ilmestynyt vuodesta 2003 ja sitä julkaisee Kulttuuriyhdistys Mustekala ry. Lehden perusti FT, dosentti Irmeli Hautamäki, joka toimi lehden päätoimittajana vuoteen 2012 asti. Päätoimittajan tehtävissä Hautamäkeä seurasi Pirkko Holmberg. Vuodesta 2014 alkaen lehteä päätoimitti Sini Mononen, ja tammikuusta 2016 päätoimittajuuden jakavat Matti Tuomela ja Petteri Enroth.

Kaikki Mustekalan sivuilla olevat artikkelit on kirjoitettu ja toimitettu erityisesti tätä nettilehteä varten. Kirjoittajina ovat eri taiteenalojen asiantuntijat, taiteilijat sekä taideaineiden opiskelijat. Mustekalalle myönnettiin Taiteen Valtionpalkinto vuonna 2014.

Kulttuuriyhdistys Mustekala ry on aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat vuonna 2018 Martta Heikkilä (pj), Saara Karhunen (vpj), Nuppu Koivisto (siht.) sekä muina jäseninä Petteri Enroth, Anne Rysti, Maria Säkö ja Matti Tuomela.

Voit tukea Mustekalaa liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun (20 €) yhdistyksen tilille FI76 1544 3000 0921 50 ja kirjoittamalla viestikenttään ”jäsenmaksu [vuosi]”.

***
Mustekalan toimitusneuvostoon kuuluvat:

Päätoimittaja Petteri Enroth
Päätoimittaja Matti Tuomela

Sini Mononen
Kari Yli-Annala
Marko Gylén
Saara Hacklin
Leena Kuumola
Tuomas Tiainen
Irmeli Hautamäki
Tanja Parkkonen
Jenna Jauhiainen
Ville Laaksonen
Laura Hautsalo
Saara Heikinheimo
Jonna Hyry
Anne Heikkilä
Nikolai Sadik-Ogli

Vanhoja mustekalalaisia:
Pirkko Holmberg
Sirpa Jokinen
Carl-Dag Lige
Susanna Pettersson
Max Ryynänen

Voit tarjota tekstejäsi Mustekalaan ottamalla yhteyttä päätoimittajiin, matti.tuomela@hotmail.fi ja petteri.j.enroth@gmail.com.

Mustekala kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurilehtituen piiriin. Näiden verkkosivujen toteuttamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Koneen Säätiö.