Kuori – kaupunkikulttuuria katastrofin jälkeen, avajaiset 20.7.2012

Tervetuloa Kuori-projektin avajaisiin Vallilan Hauhonpuistoon 20.7. klo 18-21!

Kuori on Korkalo-taiteilijayhteisön projekti Hauhonpuistossa Vallilassa. Se keskittyy katastrofialueille suunnitellun väliaikaisen suojarakennelman, heksajurtan, ympärille. Jurtta toimii sekä ympäristötaideteoksena että taidekeskuksena, jossa järjestetään näyttelyitä, esityksiä, työpajoja ja keskusteluja siitä, mikä rooli taiteella ja kulttuurilla on kaupungissa katastrofien aikana ja niiden jälkeen. Korkalo-työryhmään kuuluvat Paolo Caravello, Riikka Kuoppala, Suvi Nurmi, Pasi Rauhala ja Lauri Wuolio.

Ensimmäinen näyttelymme, Vanhan maailman jäänteitä, on kuvitteellinen tulevaisuuden kulttuurihistoriallinen museo. Näyttely rakentuu teoksista ja muita esineistä, joita katastrofinjälkeisessä maailmassa saatettaisiin haluta säilyttää historiallisesti merkittävinä. Korkalo-työryhmän jäsenten lisäksi näyttelyyn osallistuu joukko mukaan kutsumiamme taiteilijoita.

Kuori-jurtan innoittaja on Vinay Guptan suunnittelema heksajurtta, kuusikulmainen suojarakennelma, joka on mahdollista rakentaa paikallisista ja äärimmäisen halvoista materiaaleista katastrofialueilla. Myös Kuoren rakenteet ovat pääosin kierrätettyjä ja lahjoitettuja.

Jurtta on avoinna joka päivä klo 12-18.

Näyttelyaikataulu:
20.-26.7. Vanhan maailman jäänteitä
27.7.-2.8. Kim Somervuori
3.-4.8. Fatmir Mustafa-Carlo
5.-9.8. Michiko Isogai, Jaakko Kalsi, Lauri Wuolio
10.-16.8. Heidi Lunabba
17.-23.8. Antti Majava
24.-27.8. Satoko Hinomizu

Jurtan muusta ohjelmasta saa lisätietoa projektin nettisivuilta http://kuori.korkalo.com.

Lisätiedot:
kuori@korkalo.com
Lauri Wuolio 045 – 206 9045
Suvi Nurmi 050 – 380 1089
http://kuori.korkalo.com