MUSTEKALA SAA UUDEN PÄÄTOIMITTAJAN

Tiedote 17.12.2013

Mustekala-verkkolehti saa uuden päätoimittajan

FM Sini Mononen aloittaa Mustekala-verkkolehden uutena päätoimittajana tammikuussa 2014.

”Mustekalan tehtävänä on tuoda monipuolisesti esiin taiteen eri ilmiöitä. Vaikka Mustekala painottaa kuvataidetta, sillä on valtavasti annettavaa myös muille taiteenlajeille, kuten musiikille, elokuvalle ja erilaisille kokeellisille ilmaisunmuodoille”, Mononen kertoo.

Sini Mononen (s. 1981) on ollut Mustekala-verkkolehden toiminnassa mukana vuodesta 2005. Mustekalan lisäksi Monosen kirjoituksia on ilmestynyt muun muassa Kalevassa ja Helsingin Sanomissa. Parhaillaan Mononen valmistelee väitöskirjaa Turun yliopiston musiikkitieteen oppiaineeseen väkivallan äänellisistä esityksistä audiovisuaalisessa taiteessa.

Dosentti Irmeli Hautamäki perusti Mustekala-verkkolehden vuonna 2003. Nykyisin lehteä julkaisee Kulttuuriyhdistys Mustekala ry. Lehti osallistuu ajankohtaiseen taidekeskusteluun julkaisemalla teemanumeroja, blogeja ja kritiikkejä. Sen kirjoittajakunta koostuu tutkijoista, taidealan opiskelijoista ja taiteilijoista. Lehden väistyvä päätoimittaja FM Pirkko Holmberg jatkaa edelleen toimimista Mustekalan toimitusneuvostossa.

Lisätietoja: Sini Mononen, sini.mononen@gmail.com sekä Pirkko Holmberg pirkko@mustekala.info