Suomi kutsuttiin mukaan UNTITLED.-taidemessuille Miamiin

26.8.2014

Kuusi suomalaistaiteilijaa nähdään Finland Represented -näyttelyssä joulukuussa UNTITLED.-taidemessuilla Miamissa Yhdysvalloissa. Finland Represented on nyt kolmatta kertaa järjestettävien messujen ensimmäinen ja ainoa maakokonaisuus.

Suomalaiskuraattori Aura Seikkulaa pyydettiin suunnittelemaan kokonaisuus keväällä, kun UNTITLED.-kuraattori Omar Lopez-Chahoud oli nähnyt suomalaisgalleriat kuvataidemessuilla ARCOmadridissa helmikuussa.

Taiteellisesti kunnianhimoinen, kuratoitu UNTITLED. on itsenäinen osa maailman suurimmaksi taidemessutapahtumaksi noussutta Miamin taideviikkoa, johon kuuluvat muun muassa Art Basel Miami Beach ja NADA Miami Beach. Miamin taideviikko houkuttaa paikalle maailman merkittävimpien taidekeräilijöiden ja taidealan toimijoiden lisäksi erityisesti elokuva- ja musiikkimaailman tähtiä.

Finland Represented -näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Anastasia Ax (s. 1979), Emma Helle (s. 1979), Olli Keränen (s. 1979), Teemu Korpela (s. 1980), Maija Luutonen (s. 1978) ja Hans Rosenström (s. 1978). Taiteilijoita edustavat galleriat ovat ARTag Gallery, SIC ja Sinne.

UNTITLED.-messuilla on mukana yli 95 galleriaa ja 19 maata. Näyttelyyn odotetaan yli 25 000 vierailijaa. UNTITLED. järjestetään 3.–7. joulukuuta.

Finland Represented -näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Suomen New Yorkin pääkonsulaatti ja Visuaalisen taiteen keskus Frame. Näyttelyä tukevat opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska kulturfonden ja ulkoasiainministeriö.