SARV järjestää tietokirjakritiikin koulutustusta syksyllä 2015

Suomen arvostelijain liitto ja Suomen tietokirjailijat järjestävät yhteistyössä jäsenilleen koulutuspäivän tietokirjakritiikin kirjoittamisesta lauantaina 26. syyskuuta 2015 klo 10–16 Tieteiden talolla Helsingissä.
Koulutuspäivään haetaan 15. kesäkuuta mennessä verkkolomakkeella Suomen tietokirjailijoiden sivuilla osoitteessa

http://www.suomentietokirjailijat.fi/jasenyys/koulutus/tietokirjakritiikki-2015/

Koulutuspäivään valitaan 15 Suomen arvostelijain liiton ja 15 Suomen tietokirjailijoiden jäsentä. Hakijat valitaan lyhyiden perusteluiden pohjalta.

Kurssivaatimuksena hakijan on täytynyt kirjoittaa vähintään viisi tietokirjakritiikkiä, joista vähintään kahden tulee olla julkaistu vuosina 2014–2015. Tietokirjakritiikin foorumina myös tietokirjablogi voidaan ottaa huomioon.

Valinnat tehdään viikolla 26, ja hakijoille ilmoitetaan valinnasta 24.6.2015 mennessä. Koulutuspäivään valituille lähetetään ennakkotehtävä, jota käydään läpi koulutuspäivässä.

Osallistumismaksu on 30 euroa, ja se sisältää aamukahvin ja sämpylän, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Järjestävät järjestöt korvaavat jäsentensä kotimaan matkakulut halvinta kulkuneuvoa käyttäen.

Koulutuspäivän ohjelma

9.45 kahvi ja sämpylä
10–10.45 Kurssiin sisältö ja tavoitteet
10.45–12 Ennakkotehtävien purku ryhmissä, hyvän tietokirjakritiikin ainesosat
12–13 Lounas
13–14.30 Työ ryhmissä jatkuu
14.30–14.45 Kahvi
14.45–16 Analyysia ja yhteenvetoa

Kouluttajat

Päivi Heikkilä-Halttunen
Päivi Heikkilä-Halttunen on lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkija ja pitkänlinjan kriitikko. Hän on perehtynyt muun muassa kääntökuvakirjoihin, monikulttuurisuuteen lastenkirjallisuudessa sekä lasten ja nuorten kirjallisuuskasvatukseen.

Pirjo Hiidenmaa
Pirjo Hiidenmaa Suomen ensimmäinen tietokirjallisuuden professori. Hänen erikoisalansa on tekstien ja suomen kielen kirjallisen käytön tutkimus. Hiidenmaa on tutkinut uraa uurtavasti suomenkielisiä tietotekstejä ja opettanut tietokirjoittamista.

Päivi Kosonen
Päivi Kosonen on kirjallisuudentutkija, kriitikko ja kirjallisuusterapiakouluttaja. Hän opettaa ja ohjaa luovaan ja kokemukselliseen kirjoittamiseen perustuvia ryhmiä yliopistoissa ja yksityisellä sektorilla. Hänen kirjoittamisohjauksen erityisalaansa ovat luova omaelämäkerrallinen kirjoittaminen, taidejournalismi, tieteellinen kirjoittaminen ja tietokirjoittaminen.

Kouluttajat ovat paikalla koko päivän.