AAVE FESTIVAL 11. – 17.4.2016 HELSINKI

Alternative AudioVisual Event

TERVETULOA FESTIVAALIN OSALLISTAVIIN TAPAHTUMIIN

Screening- ja live-esitykset järjestetään Malmitalolla ja WHS Teatteri Unionissa Helsingissä ja näyttelyt galleria MAA-tilassa, Vapaan taiteen tilassa sekä MUU Kaapeli -galleriassa. Festivaalin ohjelmistoon sisältyy kaksi yleisöä osallistavaa tapahtumaa, tervetuloa!

HEI, TULE MUKAAN PROJISOIMAAN!

Festivaalin ennakkotapahtuma Night of the Beamers täyttää lauantaina 9.4.2016 Helsingin kadut ja pinnat kuvilla, joita jokainen pystyy projisoimaan kotoaan käsin. Kaikki käy: videoprojisoinnit, taskulampuilla synnytetty varjoteatteriesitys tai vaikkapa rytmikäs valoshow. Projisoinnit voidaan kohdistaa kadulle, talon seinään, puiston puihin, tai vaikka omaan ikkunaan. Kulkuvälineestäkin käsin on mahdollista projisoida. Tapahtuman ideoija on DELEGAATIO ja tuotannosta vastaa AAVE-festivaali. Kutsu osallistumaan:

“Osallistu lisäämällä profiilisi projektin nettisivulle www.nightbeamers.org. Lähetä lyhyt teksti sisällöstä, nimimerkkisi (taiteilijanimi), osoite ja kellonaika, jolloin projisointisi on käynnissä projektin webbisivulle. Osallistujia kehoitetaan välttämään häiritsemästä naapureita esim. projisoimalla sisään vastapäisestä ikkunasta tai liittämällä kovaa ääntä esitykseen.“

FESTIVAALIN LÄMMITTELYTAPAHTUMASSA MEDIATAIDETEOS “CONDUCTING SENSES”

Keskiviikkona 13.4.2016 klo 18:00–22:00 lämmittelemme festivaalia Vapaan taiteen tilassa kuvataiteilija/elokuvaohjaaja Andre Vicentinin (IT/BR) ja multimediataiteilija Fernando Visockisin (BR) osallistavalla teoksella sekä pienellä purtavalla. Conducting Senses antaa yleisölle mahdollisuuden osallistua projisoituun videomappingiin sensorien rekisteröidessä käyttäjän käsien liikkeet. Teos tuo esiin eri tapoja saattaa ääni ja valo, ihmiset ja arkkitehtuuri vuorovaikutteisuuteen ja käyttää paikkaa moniulotteisena valkokankaana.

Festivaali on ilmainen WHS Teatteri Unionin esityksiä lukuun ottamatta. Oikeudet ohjelmanmuutoksiin pidätetään. Järj. kulttuuriyhdistys Kaiku ry, Kokeellisten taiteiden nomadinen akatemia ja Helsingin kulttuurikeskus Malmitalo. Kiitämme tuesta Koneen säätiötä ja Taiteen edistämiskeskusta Taikea.

TAPAHTUMAPAIKAT
Kulttuurikeskus Malmitalo, Ala-Malmin tori 1
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2
MUU Kaapeli, Tallberginkatu 1 C
Galleria MAA-tila, Albertinkatu 19
Vapaan taiteen tila, Vilhonvuorenkuja 15
Cafe Pub Oslo, Keinulaudankuja 4 (Kontulan ostari)

YHTEYSTIEDOT& WEB
Tel. 050 3020 258
aavefestival@gmail.com
www.aavefestival.org
www.fb.com/aavefestival
www.twitter.com/aavefestival
www.flickr.com/photos/aavefestival
www.vimeo.com/aavefestival