Alvar Aalto -symposiumin puhujat varmistuneet

LEHDISTÖTIEDOTE – 11.5.2012

Elokuussa järjestettävässä 12. kansainvälisessä Alvar Aalto -symposiumissa ”CRAFTED – The Ingredients of Archi-tecture” pohditaan miten arkkitehtuuri nousee tavanomaisen yläpuolelle. Symposiumissa kuullaan tämän vuoden teeman tiimoilta 14 alansa huippuosaajaa ja ajattelijaa. Uusimpana vahvistuksena puhujakaartiin on saatu tunnettu arkkitehti ja Harvardin yliopiston arkkitehtikoulun dekaani sekä professori Mohsen Mostafavi.

Yhdysvaltalaisen arkkitehti ja professori Mohsen Mostafavin luento korvaa aikaisemmin peruuntuneen Richard Sennettin luennon. Mostafavin lisäksi puheenvuoron symposiumissa saavat muun muussa Oslon oopperatalon ja Alexandrian kirjaston suunnittelusta vastuussa olleen Snøhetta-toimiston perustajaosakas Kjetil T. Thorsen, arkkitehti Takaharu Tezuka ja amsterdamilaisen SeARCH–toimiston perustaja Bjarne Mastenbroek.

Tämän vuoden symposiumin teemaa ”CRAFTED – The Ingredients of Architecture” tarkastellaan koti- ja ulkomaalaisten huippuosaajien johdolla hyvin mielenkiintoisista ja vaihtelevista näkökulmista.

”Symposiumissa materiaalin, käsityötaidon ja kulttuurin monitahoista suhdetta ei pohdita pelkästään ammattikäytäntönä vaan myös sosiologisesta ja pedagogisesta näkökulmasta”, kertoo tämän vuoden Alvar Aalto -symposiumin puheenjohtaja, professori Pekka Heikkinen.

Alvar Aalto -akatemian järjestämä 12. Alvar Aalto -symposium pidetään 10.–12.8.2012 Jyväskylässä. Symposium on rakennetun ympäristömme parhaiden esimerkkien esittelytilaisuus ja keskusteleva sekä kantaaottava tapahtuma. Symposium on osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmaa.

Puhujien esittelyt osoitteessa:
www.alvaraaltosymposium.fi/lecturers

Kuvia puhujien projekteista:
aaltopress.wordpress.com

Linkki lehdistötiedotteeseen (pdf):
http://aaltopress.files.wordpress.com/2012/05/crafted-lehdistotiedote.pdf

Tapahtuman verkkosivut: www.alvaraaltosymposium.fi

Alvar Aalto -museo
Tiilimäki 20
FI-00330 Helsinki
www.alvaraalto.fi