Avoin haku Suomen paviljonkiin Venetsian biennaaliin 2017

Visuaalisen taiteen keskus Frame hakee ehdotuksia Venetsian kansainväliseen taidebiennaalin 2017 Suomen paviljongin näyttelyksi.

Frame etsii projektiehdotuksia, jotka pureutuvat siihen, miten itsenäisyys muotoutuu eri riippuvuussuhteissa – luonnonvaroista, työvoimasta, kielestä ja uskonnosta kansainväliseen kaupankäyntiin ja juridiikkaan. Keskeistä on tunnistaa poissulkemisen logiikka, unohtaminen ja hiljentäminen, jotka ovat olleet osa kansallisidentiteetin rakennusta.

On tärkeää pohtia, kuinka 100-vuotisjuhlaansa vuonna 2017 viettävä Suomi kietoutuu osaksi laajempia historian kertomuksia ja mahdollisia tulevaisuuksia globaalissa todellisuudessa, jonka nykyhetkeä määrittävät yhteen punoutuvat kriisit. Suomen paviljonki Venetsian biennaalin Giardinissa tarjoaa ainutlaatuisen areenan taiteelliselle työlle ja vuoropuhelulle, jossa paikallinen näyttäytyy osana kauaskantoisia virtoja.

Ehdotuksia voi lähettää 10. tammikuuta 2016 asti. Kansainvälinen tuomaristo kutsuu 3–5 hakijaa kehittämään suunnitelmiaan eteenpäin.

Huhtikuussa 2016 yksi ehdotus valitaan toteutettavaksi Venetsian biennaalin 2017 Suomen näyttelyyn.

Hakuohjeet ja lisätiedot Suomen paviljongista ovat Framen verkkosivustolla.