Framen apurahahaku visuaalisen taiteen hankkeille käynnistynyt

Visuaalisen taiteen keskus Framen apurahahaku visuaalisen taiteen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä edistäviin hankkeisiin käynnistyi maanantaina 10. maaliskuuta. Apurahoja myönnetään visuaalisen taiteen eri aloille: kuvataide, mediataide, performanssi, sarjakuvataide, taidekäsityö, valokuvataide ja äänitaide.

Apurahoja haetaan sähköisesti osoitteessa http://frame.apurahat.net. Haku päättyy maanantaina 31. maaliskuuta kello 24.00 Suomen aikaa.


Maaliskuussa haetaan vuoden 2014 hankkeisiin

Maaliskuun haussa apurahoja haetaan maalis–joulukuussa 2014 tapahtuviin hankkeisiin. Frame ilmoittaa päätöksensä myöntämistään apurahoista sekä hakijoille sähköpostilla että Framen verkkosivuilla noin 6–8 viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Framen apurahamenettely pohjautuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen. 
Vuonna 2012 perustetun Frame-säätiön tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa edistämällä kansainvälistä yhteistyötä ja lisäämällä vuorovaikutusta suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä.

Apurahaa tapahtumiin, julkaisuihin tai asiantuntijavierailuihin

Tukea voi hakea ulkomailla järjestettävään visuaalisen taiteen tapahtumaan, johon osallistuu yksi tai useampi suomalainen tai Suomessa työskentelevä taiteilija, taiteilijaryhmä tai muu taidekentän toimija. Apurahaa voi hakea myös vieraskielisen, visuaaliseen taiteeseen liittyvän julkaisun valmistamiseen. Lisäksi apurahaa voi hakea visuaaliseen taiteeseen liittyvien asiantuntijavierailujen järjestämiseen Suomessa ja ulkomailla.

Framen apurahaa voivat hakea yksityiset henkilöt (suomalaiset kuvataiteilijat, Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat sekä suomalaiset ja ulkomaalaiset kuraattorit ja tuottajat) tai suomalaiset työryhmät sekä suomalaiset ja ulkomaiset yhteisöt (yhdistykset, taidemuseot, galleriat ja kulttuuri-instituutit).


Apurahaklinikka tiistaina 25. maaliskuuta klo 15–18

Tarvitsetko neuvoja apurahan hakemiseen tai apua sähköisen hakemuksen kanssa? Framen koordinaattori Karoliina Korpilahti on tavattavissa
 25. maaliskuuta klo 15–18 Framen toimistolla (Kaapelitehdas C-rappu, 4. kerros).