Helsingin 29. sarjakuvafestivaalit 5.–7.9.14, Lasipalatsin aukio
Festivaalien sateenkaariteema näkyy useina erilaisina tapahtumina. Teeman alla kulkevista näyttelyistä merkittävin on yhden kansainvälisesti kuuluisimman suomalaisen piirrostaiteilijan, Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin näyttely Tuhmat ruudut, joka avautuu MUU Galleriassa 28.8. Mukana on myös nuoria Tomin perintöä jatkavia taiteilijoita. Ateneumissa nähdään puolestaan Tove Janssonin elämäntyötä esittelevä näyttely. Sateenkaariteemaan liittyvänä kansainvälisenä vieraana festivaaleille saapuu Sebas Martín (Espanja). Martín on erikoistunut homosarjakuviin ja hänen työnsä ovat olleet näkyvllä useassa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavissa kampanjoissa.
Festivaalit on osa Setan 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumia ja teemaeläimenä toimii Joonas Rinta-Kannon luoma sateenkaaria ympärilleen syöksevä Säihkyturpa.
Festivaalit sisältää myös oman feministisen sarjakuvan ohjelmakokonaisuuden. Vieraina nähdään monia tasa-arvoteemoja korostavia piirtäjiä, kuten naisten elämästä ammentavat Kati Kovács, Tiitu Takalo ja Emmi Valve sekä sateenkaarielämää suositussa Nanna-sarjassaan kuvaava Tuuli Hypén. Yhteiskunnan normeja tullaan sen lisäksi pohtimaan Sarjakuva normikriittisyyden esitaistelijana -paneelikeskustelussa. Sateenkaariteemainen iltaklubi järjestetään lauantaina 6.9. ravintola Dubrovnikissa.
Festivaalien muihin kansainvälisiin vieraisiin kuuluu mm. Rutu Modan, Israelin kansainvälisesti tunnetuin sarjakuvataiteilija. Modan palkittiin Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2014 ja tarinoissaan Modan käsittelee mm. politiikan ja ideologioiden merkitystä ihmisten arkielämässä.
Muita vieraita ovat mm. Gabrielle Bell (Yhdysvallat), Anne Elizabeth Moore (Yhdysvallat) ja Hugleikur Dagsson (Islanti). Bell on yhdysvaltalaisissa indie-sarjakuvapiireissä suurta suosiota nauttiva brittiläis-amerikkalainen piirtäjä, joka kuvaa ironiseen sävyyn oman sukupolvensa elämää Brooklynissa. Moore on sarjakuvapiirtäjä, toimittaja ja yhteiskuntakriitikko, joka oli yksi ensimmäisistä sarjakuva-alalla työskennelleistä naisista Yhdysvalloissa. Hän perusti Ladydrawers-sarjakuvakollektiivin, jonka tavoitteena on tutkia tasa-arvon toteutumista sarjakuvateollisuudessa ja sarjakuvien sisällössä. Dagsson on tullut Suomessa tunnetuksi jo kymmenestä suomennetusta, tikku-ukkoja ja mustaa huumoria viljelevästä albumistaan.
Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma jossa vieraili viime vuonna 28 000 kävijää. Päätapahtumapaikkana toimii Lasipalatsin aukio ja lisäksi muita tapahtumapaikkoja on ympäri Helsinkiä. Tapahtumaan on iltaklubeja lukuunottamatta vapaa pääsy.