Humanistien toimintapäivä 16.3.2011 Helsingin yliopisto

HUMANISTINEN MANIFESTI

Mitä: Humanistisen tiedekunnan puolesta
Missä: Helsingin yliopiston päärakennuksen edusta, Unioninkatu 34.
Milloin: Keskiviikkona 16.3 klo 13.

_Opiskelija, mitä sinä teet ensi vuonna?_

Yhdistääkö humanisteja muukin kuin alle 7 euron punaviini?

Humanistisesta tiedekunnasta kuuluu kummia. Vuoden 2010 lopussa opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa kiertänyt adressi vaati toimia humanistisen tiedekunnan rahoitusvajetta ja oppiaineiden mahdollista supistamista vastaan. Vuoden 2011 alussa aihe nostettiin keskusteluun ja humanistisen tiedekunnan vaikea taloustilanne tunnustettiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön yliopistolle myöntämä perusrahoitus laski vuonna 2011. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Opiskelijat ovat huolissaan humanistisen tiedekunnan oppiaineiden ja opetuksen tulevaisuudesta. Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta on kansainvälisesti merkittävä huippuyksikkö, josta valmistuu alansa asiantuntijoita sekä moniosaajia kulttuurin, taiteiden ja kielten tutkimuksen saralla. Miltä maailma näyttäisi ilman humanisteja?

Koulutuksen ja edullisen viinin lisäksi humanisteja täytyy yhdistää kiinnostus tieteenalaansa kohtaan. Vastustamme kirjekurssiyliopistoa putkitutkintoineen. Vaadimme huippututkimuksen ja lähiopetuksen säilyttämistä myös tulevaisuudessa sekä avointa keskustelua. Humanistien tulee aloittaa oppiaine- ja laitosrajat rikkova yhteistyön tekeminen opiskelijastatukseen tai asemaan yliopistolla katsomatta. Pidetään tiedekunnastamme huolta.

Ole paikalla 16.3, jokaista humanistia tarvitaan.