Kiilan kirjoitussarja jatkuu

Kiila on julkaissut verkkosivuillaan kirjoitussarjaa vuodesta 2007. Sarja jäi tauolle verkkosivuongelmien takia, mutta on palannut uusilla artikkeleilla. Sarjaa toimitti aluksi kirjailija Olli Hyvärinen ja nyt Kiilan sivuston päätoimittaja Timo Kallio. Kirjoitussarjassa julkaistaan esseitä ja lyhyitä kaunokirjallisia tekstejä. Tekstejä on mm. Antti Nyléniltä, Katja Ketulta, Ville-Juhani Sutiselta, Johanna Venholta ja Ville Hänniseltä. Tekstit osallistuvat usein yhteiskunnalliseen keskusteluun Kiilan periaatteiden mukaisesti.

Kirjoitussarjan avaavat uudelleen kirjailija Olli Hyvärinen ja taiteilija-aktivisti Juha Liukkonen.

Olli Hyvärinen on helsinkiläinen kirjailija, joka on julkaissut kaksi romaania ja runoja, näytelmiä, esseitä, aforismeja sekä novelleja. Hänen aforisminsa liikkuvat arjen tasolla, mutta vetävät myös laajempia, yhteiskunnallisia linjoja.

“Kumpaakaan et arjen päivänvalossa näe, kaasun kelmeyttä, sähkön kirkkautta, tunteen tukehtumiskuolemaa, mielen palovammaa.” Olli Hyvärinen

Juha Liukkonen on helsinkiläinen taiteilija, aktivisti ja tutkija. Liukkonen tutkii erityisesti taiteen tulevaisuutta ja on Tulevaisuuden tutkimuksen seuran jäsen. Kirjoitussarjan artikkelissa hän pureutuu taiteen nykytilaan, sen kaupallisuuteen ja kapitalistiseen ansaintalogiikkaan. Hän myös esittää tälle vasemmistolaisen ja humanistisen vaihtoehdon.

“Humanistinen vasemmistolainen taidepolitiikka lähtee eri arvopohjalta kuin kapitalistinen taidenäkemys. Siinä taide on arvokasta itsenään, eikä ainoastaan ulkopuolisen välinearvon tuottamien hyödykkeiden takia.” Juha Liukkonen

Linkit:
Olli Hyvärinen: Suhteellista (http://www.kiila.eu/index.php/kirjoitussarja/85-suhteellista.html)
Jukka Liukkonen: Vaihtoehto taiteen kaupallistamiselle (http://www.kiila.eu/index.php/kirjoitussarja/86-vaihtoehto-taiteen-kaupallistamiselle.html)
Kiilan kirjoitussarja (http://www.kiila.eu/index.php/kirjoitussarja.html)

Lisätietoja

Timo Kallio
Kiilan verkkosivujen päätoimittaja
timo.kallio@kiila.eu