MediaPyhät presents, Tissit 23.4 – 26.4. 2011

MediaPyhät – Tissit
Galleria Rajatila/Tampere
23.4.- 26.4.2011

MediaPyhät ? Tissit tapahtuma tuo Galleria Rajatilaan 22.4.- 26.4.2011 Anna Heikkilän & Maria Kärkkäisen, Iiu Susirajan ja Ingrid Ungin teoksia. Jokainen tekijä käsittelee feminiisyyden ja kehollisuuden teemoja omasta tulokulmastaan.

Anna Heikkilä & Maria Kärkkäinen pohtivat neljän valokuvan kautta rintojen ruokinnallista aspektia ja sitä kautta myös kehon elämää säilyttävää puolta. Valokuvasarjassa ilmenee myös arjen toistoilla sukupolven sykleihin kiinnittyminen.
Iiu Susiraja romuttaa omalaatuisella huumorillaan nais-stereotypioita kuvissaan. Teoksissa on vahva omakohtainen ja omaleimainen ote joka kaappaa katsojan huomion. Ingrid Ung tuo näyttelyyn myös omaelämänkerrallista materiaalia videoina, valokuvana ja maalauksina. Teoksissaan hän käsittelee trans-naisen kokemuksia kaikessa niiden absurdiudessaan ja moni tulkinnallisuudessaan.

MediaPyhät ? Tissit on osa Sissit, tissit ja tasa-arvo -tapahtumakokonaisuutta, joka järjestetään yhteistyössä Tampereen yliopiston Nais- ja miestutkimuksen ainejärjestön, Ikuisen Gallerian ja Tampereen taidemuseon kanssa. Lisätietoa eri järjestäjien tapahtumista löytyy liitteenä olevien yhteystietojen kautta.

Rajataide ry ja MediaPyhät -työryhmä on järjestänyt MediaPyhät -mediataidetapahtumasarjaa vuodesta 2009 alkaen. MediaPyhät on pidemmällä aikavälillä toteutettava ja media- ja videotaidetapahtumien sarja, jolla Rajataide ry pyrkii vahvistamaan mediataiteen asemaa Tampereella sekä tarjoamaan uusille alalla toimijoille esiintymisareenan. Esittelemme eri toimintamuotojen kautta nuorta suomalaista mediataidetta. Järjestämme lyhyitä mediataidenäyttelyitä ja tapahtumia sekä videotaide esityksiä ja väliaikaisia projekteja sisältäviä iltamia. MediaPyhät -työryhmässä työskentelee Jussi Koitela ja Kaisa Luukkonen.

Kiitämme Taiteen keskustoimikuntaa ja Visekkiä tapahtuman tukemisesta.

MediaPyhät ? Tissit

Avajaiset 22.4.2011 klo 18, Tervetuloa!

Näyttely auki 23.4.-26.4.2011
la-su 12-16
ma-ti 13-18

26.4.2011 Klo 14 Galleriakierros Rajatilasta Ikuisen Galleria kautta Työväenmuseo verstaalle. Näyttelyissä mukana olevia taiteilijoita tavattavissa!

Liitteenä lista tapahtumakokonaisuuden järjestäjistä, esiintyjistä ja ajankohdista sekä lehdistökuva (Anna Heikkilä & Maria Kärkkäinen: Maidontuotanto 210milliä 14minuuttia) ja sähköinen esite tapahtumakokonaisuudesta.

www.rajataide.fi
www.vimeo.com/user2883020