Osuuskunta Kanslia julkaisee apurahaohjelman yhteisötaiteelle.

Ensimmäinen hakuaika on 1.-31.1.2015. Tukea voi hakea myös kulttuurialan kehitysyhteistyöhankkeille.

Kanslian perusti kahdeksan luovan alan osaajaa vuonna 2006. Halusimme vastata laskutuskanavan tarpeeseen niille luovilla aloilla toimiville henkilöille, joille oman yrityksen perustaminen ei tunnu omalta. Samalla kun järjestimme toimivan ja reilun vertaispalvelun laskuttamiseen, haaveilimme käyttävämme yrityksestä syntyvän ylijäämän taidetta ja taiteilijoita tukeviin tarkoituksiin. Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, julkaisemme apurahaohjelman yhteisötaiteelle.

– On ilon asia, että saan olla auttamassa muita taiteilijoita. Kanslian apurahat ovat tietynlainen vaikuttamisen väline, jolla voin vaikuttaa positiivisesti ja käytännönläheisesti kulttuurielämään, kuvataiteilija Jani Rättyä sanoo.

Yhteisötaiteessa Kanslian jäseniä inspiroi osallistavuus, ja mahdollisuudet vaikuttaa rakentavasti yhteisöjen ja yksilöiden elämään. Yhteisötaiteeseen keskittyminen oli luontevaa, koska osuuskunta on yritysmuotona yhteisöllinen.

– Omat kokemukseni yhteisötaiteesta ovat olleet tosi rikastuttavia. Voin Kanslian kautta tukea sellaisia projekteja, jotka kiinnostavat, mutta joihin ei itsellä ole resursseja lähteä, kuvanveistäjänä ja taidemaalarina tunnettu Rättyä kertoo.

Laskutuspalvelusta apua paperitöihin

Moni luovalla alalla toimiva tahtoo keskittyä omaan ydinosaamiseensa paperitöiden sijaan. Yrittäjyys tuo mukanaan haasteita ja velvollisuuksia, jotka sitovat voimavaroja. Kanslian avulla voi toimia itsenäisesti suhteessa asiakkaisiinsa, helposti ilman omaa yritystä.

Kanslia lähettää pyynnöstä laskun asiakkaalle, huolehtii verojen, eläkkeiden ja sosiaalimaksujen maksamisesta, ja maksaa palkan tilille verokortin mukaan. Kansliaan ei tarvitse sitoutua, vaan sen palveluita voi käyttää kukin tarpeensa mukaan kertaluontoisesti tai jatkuvasti. Kanslia ei toimi työnvälitystehtävissä, vaan antaa taustatukensa itsenäisesti työnkuvastaan ja palkkiostaan neuvottelevalle, yrittäjän tavoin työtään tekevälle henkilölle. Sen kautta voi myös toimia ryhmänä, jolloin asiakas maksaa kaiken helposti yhdellä laskulla, ja Kanslia jakaa palkan sovitussa suhteessa työryhmän kesken. Kanslian kautta on mahdollista testata liikeidean toimivuutta ja perustaa oma yritys myöhemmin.

Kanslia on Suomen vanhin laskutuspalvelua tarjoava yritys. Se perustettiin Turussa, mutta toiminta-alue on koko maa. Jäsenet asuvat Turussa, Tampereella ja Espoossa. Kanslian kautta työskentelee mm. valokuvaajia, eri alojen taiteilijoita, pelialan osaajia, bloggaajia, graafikoita, tulkkeja, kääntäjiä ja opetustyötä tekeviä.

Tiedote: Kanslia