TURUN TAIDEYHDISTYKSEN APURAHAT JAETTIIN ERIKA ADAMSSONILLE, MARJATTA HOLMALLE JA NESTORI SYRJÄLÄLLE

Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry on jakanut apurahoja turkulaisille kuvataiteilijoille. Turun Taideyhdistys myönsi Magnus ja Ellen Dahlströmin rahastosta 5 000 euroa Erika Adamssonille ja Helena Bruunin rahastosta 5 000 euroa Marjatta Holmalle. Lisäksi Taideyhdistys myönsi 12 000 euron suuruisen apurahan Henry Lönnforsin rahastosta Nestori Syrjälälle. Syrjälä (s. 1983) työskentelee Turun Taideyhdistyksen valitsemana Henry Lönnforsin ateljeestipendiaattina vuosina 2015–2017 Puolalanpuistossa As. Oy Albatrossissa sijaitsevassa ateljeessa.

Erika Adamssonin (s. 1973) teokset inspiroituvat arjesta, jota hän maalaa luonnosmaisin, lähes abstraktein ottein ja ekspressiivisen vahvoin siveltimenvedoin. Uusimmissa teoksissaan maalarin silmä on tarkentunut taiturimaisesti toteutettuihin yksityiskohtiin. Adamsson työskentelee pääasiassa öljyllä akryylilevylle käyttäen levyn molemmat puolet saavuttaakseen teoksilleen tyypillisen värien hehkun. Hänen teoksiaan on ollut esillä viimeaikoina mm. Wäinö Aaltosen museossa ja Auran galleriassa.

Marjatta Holma (s. 1976) tunnetaan minimalistisista temperamaalauksistaan ja maalausinstallaatioistaan, joissa merkityksellistä on hiljaisuus ja kuvattomuus. Olennaista Holmalle on itse maalaamisen tapahtuma sekä maalauksen materiaalit, kangas, pohjustus ja maaliaine. Holman teoksia on nähty viime aikoina mm. Taidehallissa, Galleria Joellassa ja Aboa Vetus & Ars Novassa.

Tänä vuonna määräaikaan mennessä saapui 34 hakemusta ja anottu summa oli yhteensä 170 000 euroa. Taideyhdistyksen apurahat ovat haettavissa seuraavan kerran keväällä 2017.