Uusi Mustarinda-numero KEYNES 2013 avaa poliittisen keskustelun – julkaisuseminaari 26.9.

Nykypolitiikka on moninkertaisessa umpisolmussa: yritetään parantaa työllisyyttä ja vähennetään työpaikkoja julkiselta sektorilta, yritetään vähentää ympäristökuormaa ja kannustetaan kuluttamaan lisää, yritetään muokata kulttuuria palvelemaan taloutta.

Solmujen takana on vallitseva taloudellis-poliittinen kehys, joka nojaa ortodoksiseen talousteoriaan. Se on sokea sekä julkisten palveluiden suorille rahoitusmahdollisuuksille että luonnonvarojen niukkuudelle.

Uusi Mustarinda-numero esittää vaihtoehdon. Se kokoaa yksiin kansiin keynesiläistä ajattelua nykyhetkeen päivitettynä. Kun päättäjät kysyvät “mistä rahat hyvinvointiyhteiskuntaan”, Keynes vastaa.

Numeron kirjoittajat ovat filosofi Teppo Eskelinen, poliittisen talouden tutkija Lauri Holappa, talouskulttuurin tutkija Paavo Järvensivu, kuvataiteilija Antti Majava ja kirjailija Heikki Turunen. Lisäksi julkaisemme kulttuuriteoreetikko Mark Fisherin haastattelun brittiyhteiskunnan viimeaikaisesta kehityksestä ja professori Craufurd Goodwinin puheen Maynard Keynesin elämästä taiteilijoiden parissa.

Suomenkielistä lehteä myydään julkaisupäivästä alkaen mm. Akateemisissa kirjakaupoissa ympäri maan sekä Kiasman, Ateneumin, Korjaamon ja Kaapelitehtaan Rosebudeissa Helsingissä. Sen voi tilata myös osoitteesta info (at) mustarinda.fi. Englanninkielisenä lehti on saatavilla pdf-muodossa: www.mustarinda.fi/en/publication

Tervetuloa julkkareihin!

Kaikille avoin julkaisuseminaari järjestetään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun juhlasalissa 26. syyskuuta klo 18-20. Kirjoittajien alustusten jälkeen keynesiläisestä politiikasta keskustelevat muiden muassa toimittaja Timo Harakka, HS:n politiikan toimituksen esimies Marko Junkkari ja kansanedustaja Lasse Männistö.

Seminaarista siirrymme juhlimaan Omenapuutalolle, joka sijaitsee Lapinlahden mielisairaalan edustalla.
<< Ich bin ein Fernseher >>
videodiskotek by VJ Poesiloe
(iamatv.com / kinoboxobscura.com)