12 teosta Hilja ja Volter Kilven taidekokoelmasta lahjoitettiin Turun taidemuseolle

Turun taidemuseo on vastaanottanut lahjoituksena kaksitoista Hilja ja Volter Kilven aikoinaan omistamaa taideteosta. Lahjoituksen ovat tehneet pariskunnan tyttärenlapset. Turussakin asuneet Hilja ja Volter Kilpi olivat syntyjään länsisuomalaisia ja teokset lahjoitettiin Turkuun pariskunnan henkilöhistoriallista taustaa kunnioittaen.

Volter Kilpi (1874–1939) tunnetaan elämäntyöstään kirjailijana mutta hän toimi myös lähes kaksikymmentä vuotta Turun Yliopiston ensimmäisenä kirjastonhoitajana. Kilpien kirjailijakodissa tunnettiin myös kuvataidetta, sillä Volter Kilpi oli suorittanut taidehistorian opintoja Helsingin yliopistossa ja pariskunnan tuttavapiiriin kuului oman aikansa tunnettuja kotimaisia taiteilijoita. Tämä näkyy lahjoituksesta, joka käsittää teoksia pääosin 1900-luvun alun nimekkäiltä tekijöiltä. Lahjoitukseen sisältyy myös valokuvia Kilpien kodista taideteoksineen.

Merkittävin teoksista on Juho Rissasen kookas maalaus Nauhanompelijat vuodelta 1917. Kokonaisuus käsittää myös mm. kaksi Marcus Collinille tyypillistä tummasävyistä maalausta sekä Tyko Sallisen, Jalmari Ruokokosken ja Yrjö Ollilan koloristiset teokset. Lahjoitus tukee hyvin Turun taidemuseon kokoelmaa, jossa maamme 1900-luvun alun taiteella on tärkeä sija.