CALL FOR PAPERS – Näkökulmia estetiikkaan: “Merkityksellinen maailma” -seminaari 24.4.2014

CALL FOR PAPERS

Näkökulmia estetiikkaan: “Merkityksellinen maailma” -seminaari
24.4.2014 10:00-16:00
Mannerheim-sali Uusi ylioppilastalo Mannerheimintie 5 A, 5. krs Helsinki

Mikä tekee maailmasta merkityksellisen? Merkityksiä tarkastellaan usein ajattelun ja ymmärtämisen rakentajina. Toisaalta merkityksellisyys liitetään myös siihen, mikä koetaan mielekkäänä ja hyvänä osana elämää. Teemaa voi lähestyä filosofisiin näkökulmiin keskittyen tai hyvin konkreettisia ilmiöitä esitellen. Maailman merkityksellisyys voi avautua taiteen kautta, mutta estetiikka on paljon muutakin kuin taiteen filosofiaa. “Merkityksellinen maailma” -seminaarin tarkoituksena on koota yhteen eri alojen toimijoita, olivatpa he sitten opiskelijoita, tutkijoita, taiteentekijöitä tai itsenäisiä ajattelijoita.

Näkökulmia estetiikkaan: “Merkityksellinen maailma” -seminaari pyytää lähettämään tiivistelmän puheenvuorosta (30-60min) tai muun kuvauksen esityksen sisällöstä ja puhujan taustasta ja kiinnostuksen kohteista tapahtuman koordinaattorille Niko Jääskeläiselle (niko.jaaskelainen@helsinki.fi) viimeistään 26.3.2014 mennessä.

Puhujille ei makseta korvauksia. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja pientä syötävää. Seminaarin puheenvuoroista ei suunnitella painettua julkaisua, mutta tapahtumasta tullaan raportoimaan ainejärjestön Rsyke-blogissa. Seminaarin puhujilla on myös mahdollisuus jatkaa keskustelua Rsyke-podcastissa.

Näkökulmia estetiikkaan on estetiikan ainejärjestö Aistimuksen tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestämä seminaari. Aistimus ry on Helsingin yliopiston estetiikan oppiaineen vuodesta 2000 toiminut ainejärjestö. Aistimus on ollut aktiivisesti mukana opetuksen järjestämisessä yhteistyössä oppiaineen kanssa. Opetustapahtumiin ovat kuuluneet muun muassa jo 13.tta kertaa vuonna 2014 järjestetty Estetiikan rajat -luentosarja sekä vuosittaiset opintopiirit.