Creative Time Summit -huippukonferenssin screening Helsingissä

Tervetuloa seuraamaan screening-tilaisuutta Kino Engeliin

tiistaina ja keskiviikkona 11.–12. elokuuta kello 11.30–19.00.

Newyorkilainen, maailmalla suureen suosioon noussut nykytaidekonferenssi Creative Time Summit järjestetään tänä vuonna Venetsiassa, ja sitä seurataan suorana lähetyksenä suurelta valkokankaalta myös Helsingissä Kino Engelissä (Sofiankatu 4) tiistaina ja keskiviikkona 11.–12. elokuuta kello 11.30–19.00.

Konferenssissa paneudutaan Venetsian taidebiennaalin päänäyttelyn All The World’s Futures teemoihin ja muistutetaan, ettei taide ole yhteiskunnasta erillinen asia vaan tärkeä ja kiinteä osa sitä.

Tänä vuonna teemana ovat koulutus ja osaaminen (curriculum). Puheenvuorot käsittelevät muun muassa oppimisen maantiedettä, pedagogiikkaa taiteellisessa työskentelyssä sekä taiteilijoiden perustamien oppilaitosten pedagogisia toimintamalleja. Tilaisuus tuo yhteen nimekkäitä ja ajankohtaisia taiteilijoita, yhteiskunnallisia aktivisteja ja kuraattoreita, jotka esittävät vaihtoehtoisia toimintamalleja ja uusia ideoita sosiaaliseen muutokseen.

Konferenssiohjelman tauoilla tämän vuoden biennaalissa mukana olevat suomalaistaiteilijat keskustelevat Venetsian biennaalin merkityksestä ja biennaalin pääkuraattorin Okwui Enwezorin päänäyttelystä. Helsingin-ohjelmassa mukana ovat tiistaina Venetsian biennaalin Suomen näyttelyn taiteilijaduo IC-98 sekä Liisa Roberts, jonka teoksia nähdään Enwezorin kuratoimassa päänäyttelyssä.

Keskiviikkona Summitin teemoista ovat keskustelemassa Axel Straschnoy, Olga Jitlina (Pietari) sekä Marja Helander. Lisäksi keskiviikkona nähdään taiteilija Sasha Huberin uusi videoteos. Helsingissä ohjelmaa moderoivat Taru Elfving (Visuaalisen taiteen keskus Frame) sekä Paula Toppila (IHME-nykytaidefestivaali).

Vuodesta 2009 järjestetty Creative Time Summit tarjoaa areenan kriittiselle keskustelulle taiteesta ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta. Jokaiseen konferenssiin osallistuu satoja taidekentän ammattilaisia, minkä lisäksi ohjelmaa voi seurata livenä 70 eri paikassa eri puolilla maailmaa.

Konferenssia voi myös seurata maksutta verkossa. Konferenssia järjestää New Yorkissa toimiva Creative Time -organisaatio, joka on toiminut kokeellisen taiteen parissa 40 vuoden ajan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sen järjestävät yhteistyössä Visuaalisen taiteen keskus Frame ja IHME-nykytaidefestivaali.

Lämpimästi tervetuloa!