Docpointin pääseminaarissa 26.1. pohditaan kaivosteollisuutta

DOCPOINTIN PÄÄSEMINAARISSA POHDITAAN KAIVOSTEOLLISUUTTA

Ensi lauantaina 26.1. DocPointin Haavoja planeetan pinnalla -pääseminaarissa keskustellaan teollisuudesta, elinkeinosta ja tulevaisuudesta. Kuinka luonnonvaroja tulisi käyttää, jotta seuraavatkin sukupolvet saisivat nauttia puhtaasta vedestä ja maasta? Seminaari alkaa klo 14:00 Kiasma-teatterissa.

Seminaarin avaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Keskustelemassa ovat ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka, suojelupäällikkö Jouni Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitosta, ympäristön ja kestävän kehityksen johtaja Ilkka Kojo Outotecistä, sodankyläläinen kansalaisaktivisti Riikka Karppinen ja ympäristönsuojelun professori Pekka Kauppi Helsingin yliopistosta. Puheenvuoroja jakaa Ylen toimittaja Sari Huovinen.

Ennen seminaaria klo 12:00 nähdään Josh Foxin ohjaama elokuva Gasland, jossa tutkitaan kaasunporauksen vaikutuksia ihmisten elämään ja ympäristöön Yhdysvalloissa. Elokuva pohjustaa keskustelua, joka alkaa näytöksen jälkeen klo 14:00.

LEIKKAAJAT VALOKEILAAN

Lauantai-iltapäivä jatkuu Dubrovnikissa klo 16-18 dokumenttielokuvan leikkaamista käsittelevän Leikkaaja tarinankertojana – Tuula Mehtonen -seminaarin parissa. Seminaarissa eturivin leikkaajat ja ohjaajat keskustelevat dokumentaarisen elokuvan leikkausprosessista Apollo-palkitun leikkaaja Tuula Mehtosen kanssa.

Keskustelemassa ovat Visa Koiso-Kanttila ja Jouko Aaltonen, joiden kanssa Mehtonen on tehnyt yhteistyötä. Mukana ovat myös Virpi Suutari ja Jussi Rautaniemi (Hilton! Täällä ollaan elämä, 2012) sekä Jukka Kärkkäinen ja Riitta Poikselkä (Kovasikajuttu, 2012). Puheenvuoroja jakaa elokuvantekijä Mia Halme.

12. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 22.–27. tammikuuta 2013. Elokuvanäytösten lipunmyynti on käynnissä esitysteattereissa, DocPointin verkkokaupassa ja Finnkinon verkkosivuilla.

Lisätietoa seminaareista löydät DocPointin verkkosivuilta osoitteessa docpoint.info/seminaarit2013.