Framen apurahahaku visuaalisen taiteen hankkeille käynnistyy 12.8.2013

Visuaalisen taiteen keskus Framen apurahahaku visuaalisen taiteen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä edistäviin hankkeisiin käynnistyy maanantaina 12. elokuuta. Apurahoja myönnetään visuaalisen taiteen eri aloille: kuvataiteeseen, valokuvataiteeseen, mediataiteeseen, taidekäsityöhön ja sarjakuvataiteeseen.
Apurahoja haetaan sähköisen järjestelmän avulla. Haku avautuu maanantaina 12. elokuuta kello 9.00 osoitteessa frame.apurahat.net. Haku päättyy lauantaina 31. elokuuta kello 20.00.

Apurahaa tapahtumiin, julkaisuihin tai asiantuntijavierailuihin

Tukea voi hakea ulkomailla järjestettävään visuaalisen taiteen tapahtumaan, johon osallistuu yksi tai useampi suomalainen tai Suomessa työskentelevä taiteilija, taiteilijaryhmä tai muu taidekentän toimija. Tapahtuma voi olla esimerkiksi yksityisnäyttely, kansainvälinen ryhmänäyttely, biennaali, festivaali, taidemessut, seminaari tai workshop. Apuraha voidaan myöntää esimerkiksi teosten kuljetuskustannuksiin tai matka- ja majoituskulujen kattamiseen.Apurahaa voi hakea myös vieraskielisen, visuaaliseen taiteeseen liittyvän painotuotteen tai muun julkaisun valmistamiseen. Tukea voi hakea, jos painotuotteen voidaan katsoa edistävän suomalaisen taiteilijan tuotannon esittelyä tai suomalaisen taiteen tunnettavuutta ulkomailla. Apurahan myöntäminen edellyttää painotuotteen tai julkaisun levityssuunnitelmaa. Apuraha voidaan myöntää esimerkiksi painotuotteesta tai julkaisusta aiheutuvien kulujen kattamiseen sekä käännöskuluihin.

 Lisäksi apurahaa voi hakea visuaaliseen taiteeseen liittyvien asiantuntijavierailujen järjestämiseen Suomessa ja ulkomailla. Tällöin apurahalla voidaan kattaa matka- ja majoituskuluja tai osallistumismaksuja.

Framen apurahaa voivat hakea yksityiset henkilöt (suomalaiset kuvataiteilijat, Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat sekä suomalaiset ja ulkomaalaiset kuraattorit ja tuottajat) tai suomalaiset työryhmät sekä suomalaiset ja ulkomaiset yhteisöt (yhdistykset, taidemuseot, galleriat ja kulttuuri-instituutit).

Lokakuussa viimeinen hakukierros

Frame ilmoittaa päätöksensä myöntämistään apurahoista sekä sähköpostilla kaikille hakijoille että Framen verkkosivuilla noin 6–8 viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. 

Framen apurahamenettely pohjautuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen. Tänä vuonna Frame järjestää yhteensä kolme apurahahakua. Vuoden 2013 viimeisen apurahahaun ajankohta on 14.–31. lokakuuta.

Vuonna 2012 perustetun Frame-säätiön tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa edistämällä kansainvälistä yhteistyötä ja lisäämällä vuorovaikutusta suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä.

Lisätietoja:


Karoliina Korpilahti, Visuaalisen taiteen keskus Frame

karoliina.korpilahti@frame-finland.fi


www.frame-finland.fi
facebook.com/framefinland
twitter.com/framefinland