FRAMESSA KESKUSTELLAAN SUOMEN TAITEEN KANSALLISESTA EDUSTUKSESTA – ”KUVATAITEEN EUROVIISUT?”

FRAME:n keskustelutilaisuudet Forum Boxissa 16.3. ja 23.3.

KANSALLINEN EDUSTUS KESKUSTELUSSA – ”KUVATAITEEN EUROVIISUT?”

Näyttelyvaihtokeskus FRAME kutsuu yleisöä keskustelemaan taidebiennaalien ja suurnäyttelyiden nykyisyydestä sekä tulevaisuudesta Forum Boxiin keskiviikkoina 16.3. ja 23.3. klo 17.30 alkaen. Vesa-Pekka Rannikon Storage/Varasto – A Prologue to Venice Biennale 2011 -näyttelyn äärellä keskustellaan kansallisen edustuksen merkityksestä ja arvosta suurnäyttelyissä.

Biennaalien ja suurnäyttelyjen rooli kansainvälisen kuvataiteen kentällä vahvistaa asemaansa. Suomalaisten kuvataiteilijoiden näkyvyys suurnäyttelyissä sekä kansallisten osallistumisten merkitys vaihtelee kuitenkin tapahtumakohtaisesti.

Millaista lisäarvoa biennaali luo taiteilijan uralle? Onko biennaali hedelmällisempi ponnistuslauta kansainväliselle taidekentälle kuin yksittäinen galleria- tai museonäyttely? Mikä on kansallisen identiteetin ja taustan merkitys tänä päivänä, kun moni taiteilija liikkuu ja asuu rajattomasti kotimaansa ulkopuolella? Muun muassa näihin kysymyksiin pyritään etsimään vastauksia FRAME:n yleisölle avoimissa keskustelutilaisuuksissa maaliskuussa.

Ke 16.3. Vieraana on Iso-Britannian suurimman nykytaidetapahtuman, Liverpool Biennialin, vuosien 2010 ja 2012 kuraattori Lorenzo Fusi. Keskustelutilaisuudessa Fusi esittelee biennaaliorganisaationsa toimintatapaa ja tulevaisuuden näkymiä. Lisäksi Fusi kertoo biennaalin vaikutuksista Liverpoolin kaupungille sekä toimintaympäristöstään suhteessa kansainväliseen ja paikalliseen taidekenttään. Minkälaisia kokemuksia hänellä on kansainvälisenä kuraattorina ja miten hän arvioi suomalaisen kuvataiteen aseman kansainvälisten toimijoiden keskuudessa? Tilaisuus on englanninkielinen.

Ke 23.3. Biennaaleihin ja suurnäyttelyihin osallistuneet suomalaistaiteilijat kertovat kokemuksiaan toteutuneista näyttelyprojekteista. Minkälaisia kontakteja ja hankkeita biennaaliosallistuminen mahdollisti? Miten yhteistyö kansainvälisessä hankkeessa onnistui? Kenelle taiteilija toteutti näyttelynsä: paikalliselle vai kansainväliselle yleisölle? Tilaisuus on suomenkielinen.

Vesa-Pekka Rannikko: Storage/Varasto – A Prologue to Venice Biennale 2011
10.–27.3.2011
Keskustelutilaisuudet 16.3 ja 23.3. kello 17.30.

Forum Box, Ruoholahdenranta 3a
Avoinna: ti-pe 11-17, la-su 12-16

Näyttelyn on tuottanut Näyttelyvaihtokeskus FRAME

Lisätietoja:
Näyttelyvaihtokeskus FRAME
Forum Box
La Biennale di Venezia