HIAP tiedottaa

Laajentunut residenssikeskus HIAP sai uuden hallituksen

Vahvasti viime vuosina toimintaansa kasvattanut HIAP ry – Helsinki International Artist Programme on valinnut hallituksensa uusiksi jäseniksi Kuvataideakatemian rehtorin Markus Konttisen ja Pro Artibus säätiön vt. toiminnanjohtajan Sabina Westerholmin. Vanhoista jäsenistä uudelleen valituiksi tulivat Irmeli Kokko (Kuvataideakatemia), Maija Koskinen (johtaja, Helsingin Taidehalli), Varpu Lukka (kuvataiteilija, MUU ry), Raija Ojala (johtaja, Uuden tanssin keskus Zodiak), Anna-Kaisa Rastenberger (intendentti, Suomen valokuvataiteen museo) sekä Markus Renvall (kuvataiteilija, Av-Arkki ry.). Hallituksen jäsenenä useamman vuoden toiminut Pilvi Kalhama (johtaja, Gallery Kalhama & Piippo) aloittaa hallituksen uutena puheenjohtajana. Lisäksi hallitus on kutsunut asiantuntijajäsenikseen Riitta Heinämaan (johtaja, Suomen Viron instituutti) ja Kati Kivisen (amanuenssi, Nykytaiteen museo Kiasma).

HIAPin toiminta on laajentunut voimakkaasti viimeisen kahden vuoden aikana. Taiteilija- ja kuraattoriresidensseissä Kaapelitehtaalla ja Suomenlinnassa työskentelee vuosittain toistasataa taiteilijaa ja kuraattoria ympäri maailmaa, pääasiassa visuaalisten taiteiden alalta, mutta myös kirjalisuus, tanssi, teatteri ja musiikki ovat edustettuina.

Vuonna 1998 perustettu HIAP on yksi pohjoismaisista taiteilijaresidenssien kärkiorganisaatioista, joka toimii Kaapelitehtaalla ja Suomenlinnassa. Lisäksi HIAPilla on näyttely- ja ohjelmatoimintaa sekä kasvavaa yhteistyötä paikallisten taideorganisaatioiden kanssa. Toiminnanjohtaja Jaakko Rustaniuksen lisäksi HIAP-organisaatiossa työskentelee tällä hetkellä kahdeksan henkilöä.