IHME-päivät kutsuu äänipajoihin

Tiedote 27/01/10

Vanhalla Ylioppilastalolla 26.-28. maaliskuuta järjestettävä nykytaiteen festivaali IHME-päivät on saanut teemansa vuoden 2010 IHME-teoksen tekijän Susan Philipszin taiteesta. Luentojen, keskustelutilaisuuksien ja työpajojen aiheina ovat ääni taideteoksena ja taide julkisessa tilassa.

Philipsziltä tilattu, Helsingin Rautatieasemalle tuleva ääni-installaatio julkistetaan 11. maaliskuuta. Julkistamisen yhteydessä järjestetään yleisötilaisuus, jossa seuraavan Kasselin Documentan kuraattori Carolyn Christov-Bakargiev ja Susan Philipsz keskustelevat Philipszin teoksesta.

IHME-päiville saapuu useita kansainvälisiä nykytaiteen asiantuntijoita, kuten Reina Sofian pääkuraattori Lynne Cooke Madridista, äänisuunnittelija Jim McKee San Franciscosta ja kuraattori Mary Jane Jacob Chicagosta. Suomalaista asiantuntemusta edustavat mm. äänitaiteilija ja tutkija Petri Kuljuntausta sekä Radioateljeen tuottaja Harri Huhtamäki.

IHME-päivillä voi myös itse kokeilla ääni-ilmaisua. Suurimmassa IHME-pajassa kajautetaan kunnolla, kun Petri Sirviö ja Mieskuoro Huutajat tekevät teoksen 150 osallistujan voimin. YLEn Radioateljeen työpajassa on mahdollisuus kuunnella arkielämän ääniä uusin korvin ja kokeilla äänillä työskentelyä. Lapsilla on lupa meluta ja leikkiä Pikseliähkyn tuottamassa pajassa, jossa rakennetaan elektronisia soittimia. Sari Kaasinen kuvailee kehtolaulupajaansa näin:

“Kehtolaulupaja sopii kaikille, jotka haluavat kiireen ja melun keskellä kuunnella hetken sisintään ja hiljentyä hyreksimään, oivaltaa, että hiljaisuutta vastaan pienikin ääni on suuri. Työpajaan tulija ei tarvitse mitään aiempaa kokemusta kehtolaulun laulamisesta tai kansanperinteestä. Kuuntelemme itseämme, ääntämme ja opettelemme muutaman olemassa olevan kehtolaulun. Jokaisella on mahdollisuus tehdä itselleen kehtolaulu – vaikkapa omaksi voimalauluksi.”

Ilmoittaudu IHME-pajoihin

IHME-päivien kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Englanninkieliset luennot simultaanitulkataan.

Tiedotusvälineille tarkoitetut materiaalit – kuva-arkistoon päästäksesi, ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana numerosta: 045-632 6267

Yhteystiedot

Sokos Hotel Torni tarjoaa IHME-päivien osallistujille yöpymiset erikoishintaan: yhden hengen huone 85 euroa, kahden hengen huone 95 euroa. Tarjous on voimassa 26.-28.3.2010. Varaukset Sokos Hotels Myyntipalvelu: puhelin 020 1234 600 / ma-pe klo 8-20 / sokos.hotels@sok.fi / varaustunnus IHME