Kirjanjulkistus ja keskustelu kuratoinnista 7.4. 2017

KURATOINTI – YHDEKSÄN NYKYTAITEEN KURATOINNIN KÄYTÄNTÖÄ
Toimittaneet Taru Elfving ja Mika Hannula

TERVETULOA kirjanjulkistustilaisuuteen Helsinki Contemporaryyn (Bulevardi 10) perjantaina 7.4. klo 17.

Kuratointi – yhdeksän nykytaiteen kuratoinnin käytäntöä tarjoaa kuraattorin työhön yhdeksän erilaista näkökulmaa niin nykytaidemuseon, nykytaidefestivaalin tai gallerian kuraattoreilta kuin taiteilijavetoista ja riippumatonta näyttelytoimintaa järjestäviltä tekijöiltä. Kirjan kirjoittajat kertovat tapausesimerkkien kautta mitä ja miten tekevät ja millä tavoin työtään analysoivat. Kuratointi on ennen kaikkea pohtimista, kuulostelua, herkkyyttä nähdä ja tulkita asioita, kommunikointia ja yhteistyötä.

Kirja on suunnattu kaikille alan ammattilaisille, niin instituutioissa kuin niiden ulkopuolillakin toimiville, se on tarkoitettu sekä kuraattoreille että taiteilijoille, niin hallinnosta vastaaville kuin sisällön kanssa suoremmin toimiville. Vastaavasti se on osoitettu kuraattorin työstä ja toimenkuvasta kiinnostuneille kuvataiteen seuraajille.

Kirjan artikkelien kirjoittajat ovat:
Taru Elfving; Minna Henriksson; Anna-Kaisa Rastenberger; Pessi Rautio; Maija Luutonen; Leevi Haapala, Kati Kivinen, Patrik Nyberg, Perttu Rastas, Marja Sakari, Jari-Pekka Vanhala (yhteistyössä); Paula Toppila; Miina Hujala ja Mika Hannula.

Kirjan julkaisee Kustannus Oy Taide.