Koneen säätiön kunnostama LAUTTASAARI MANOR avautuu 8. kesäkuuta

Kurkista kartanoon!
ILOISESTI TERVETULOA KURKISTAMAAN KONEEN SÄÄTIÖN JUURI KUNNOSTETTUUN UUTEEN KOTIIN LAUTTASAAREN KARTANOON (OTAVANTIE 10) PERJANTAINA 8. KESÄKUUTA KELLO 15–21! PÄIVÄ ON TÄYNNÄ OHJELMAA: TAITEILIJARYHMÄ NAAPURIHMASTON PERFORMANSSEJA, NAAMIOTYÖPAJA LAPSILLE, LAU NAUN JA KALLE SALOSEN MUSIIKKIA SEKÄ OPASTUKSIA KARTANOON JA SEN PUUTARHAN TAITEESEEN.

Perusteellinen remontti Lauttasaaren kartanossa on saatu päätökseen, ja on aika päästä kurkistamaan, miltä kartanossa näyttää. Kartanosta tulee Koneen Säätiön uusi toimitila, josta säätiö haluaa luoda uuden tieteen ja taiteen sydämen Helsinkiin: paikan, jossa keskustellaan, kyseenalaistetaan ja kohdataan, herätellään ja haastetaan uutta ajattelua ja ammennetaan hengenravintoa. Ennen kaikkea kartanosta tulee paikka, jossa voimme kertoa apurahansaajiemme – tutkijoiden, taiteilijoiden ja muiden rohkeiden tekijöiden – työstä ja osaamisesta.

Kurkista kartanoon -tapahtumassa iloitsemme kesästä sekä vuonna 2016 käynnistyneen kartanon remontin valmistumisesta. Koneen Säätiön muutto kartanoon merkitsee uutta vaihetta vuonna 1837 rakennetun kartanon ja Lauttasaaren vanhimman rakennuksen, vuosilta 1791–93 peräisin olevan Punaisen huvilan, historiassa. Kartanon ja Punaisen huvilan huolellisessa kunnostuksessa on kunnioitettu rakennusten alkuperäistä henkeä niiden nykykäyttöä silmällä pitäen. Kartanon vanha puutarha palautetaan kukoistukseensa, ja sinne tuodaan paljon nykytaidetta – suurin kokonaisuus on taiteilijapari Janne Nabbin ja Maria Teerin Lahopuutarha.

OHJELMA

Kahvila Puhuri Punaisessa huvilassa palvelee koko tapahtuman ajan
taiteilija Heini Ahon installaatio on esillä kartanon ensimmäisessä kerroksessa
arkkitehti Minna Lukander, maisema-arkkitehti Pia Kuusiniemi, työmaapäällikkö Ari-Pekka Lanu ja projekti-insinööri Eetu Järvinen kertovat kartanon remontista, sisustuksesta ja puutarhasuunnitelmista – tunnistat heidät keltaisista huomioliiveistä
Lauttasaari-Seuran toimisto Punaisen huvilan toisessa kerroksessa avoinna klo 15–19
15.00
Säätiön johtajan Anna Talasniemen kesätervehdys sekä munkki- ja mehutarjoilua 100 ensimmäiselle vieraalle

15.45–16.30
Taiteilija Leena Kelan mattoperformanssi eri puolilla kartanoa ja puutarhaa. Esiintyjät Päivi Julin, Leena Kela, Janna Pehkonen, Anne Pietarinen, Marjo Pipinen, Juhani Räisänen ja Tuulikki Veijola.

15.30–17.30 Taiteilija Eero Yli-Vakkurin Demokratiakävely Lauttasaaressa. Kohtaamispaikkana suihkulähde. Kierros kestää noin 90 minuuttia. Ilmoittaudu kierrokselle etukäteen täällä

15.30
Taiteilijapari Janne Nabb ja Maria Teeri kertoo Lahopuutarha-teoskokonaisuudesta kartanon puutarhassa. Kohtaamispaikkana suihkulähde.

16.00–18.00 taiteilijaduo Rosamaria Bolomin ja Kême Pellicerin maskityöpajassa lapsille askarrellaan hyönteisaiheisia naamioita.

17.00
Säätiön johtajan Anna Talasniemen kesätervehdys sekä munkki- ja mehutarjoilua 100 ensimmäiselle vieraalle

klo 17.15–18.00
Taiteilija Leena Kelan mattoperformanssi eri puolilla kartanoa ja puutarhaa. Esiintyjät Päivi Julin, Leena Kela, Janna Pehkonen, Anne Pietarinen, Marjo Pipinen, Juhani Räisänen ja Tuulikki Veijola.

17.30
Taiteilijaduo Janne Nabb ja Maria Teeri kertovat Lahopuutarha-teoskokonaisuudesta kartanon puutarhassa. Kohtaamispaikkana suihkulähde.

17.30–19.30
Taiteilija Eero Yli-Vakkurin Demokratiakävely Lauttasaaressa. Kohtaamispaikkana suihkulähde. Ilmoittaudu kierrokselle etukäteen täällä

18.30
Live-musiikkia: Lau Nau kartanon salissa

19.30
Live-musiikkia: Kalle Salonen Kahvila Puhurissa

21.00 Juhlat päättyvät

Tapahtuma on avoin kaikille, ja siihen on vapaa pääsy. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kunnioitathan kartanon puutarhaa liikkumalla vain merkityillä reiteillä. Kartanossa liikutaan ilman kenkiä.

Katso lopullinen aikataulu verkkosivustoltamme kesäkuun alkupuolella: koneensaatio.fi.