Kovasikajuttu palkittiin toistamiseen Moskovassa

Kovasikajuttu on voittanut parhaan pitkän dokumenttielokuvan palkinnon Moskovassa järjestetyllä Breaking Down Barriers -elokuvafestivaalilla. Elokuvan saama palkinto on jo toinen Moskovassa tänä syksynä. Lokakuussa pidetyllä 2Morrow Film Festivalilla se voitti dokumenttisarjan erikoispalkinnon.

Breaking Down Barriers -festivaali järjestettiin nyt kuudennen kerran, ja sen ohjelmistossa esitettiin viikon aikana eri kilpailusarjoissa yhteensä yli 60 vammaisten elämää käsittelevää elokuvaa 30 eri maasta. Parhaan pitkän dokumenttielokuvan sarjassa jaettiin kaksi palkintoa; Kovasikajutun lisäksi palkinnon sai viittomakielestä kertova elokuva Alankomaista. Maanantai-iltana pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa Suomen Moskovan suurlähetystön kulttuurineuvos Helena Autio-Meloni vastaanotti palkinnon elokuvan ohjaajien Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin puolesta.

Pertti Kurikan Nimipäivistä kertovan Kovasikajuttu-elokuvan festivaalikiertue on jatkunut vilkkaana koko syksyn. Elokuva on esitetty festivaaleilla mm. Taiwanissa, Etelä-Koreassa, Australiassa, Kanadassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Elokuva tullaan esittämään myöhemmin myös televisiossa Viron EER- ja Latvian LTV-kanavilla.

Montreal International Documentary Film Festivalilla aiemmin tällä viikolla järjestetty Kovasikajutun näytös ja PKN:n keikka olivat loppuunmyytyjä ja niistä syntyi yksi festivaalin suurimmista puheenaiheista. Lisää ulkomaan keikkoja seuraa ensi vuonna, kun bändin aiemmin syksylle kaavailtu Britannian kiertue toteutetaan alkuvuodesta 2013. Elokuvan ja bändin suosiosta kertoo myös Rokumentti -rockelokuvafestivaalilla aiemmin tällä viikolla järjestetty näytös, joka keräsi tämän vuoden ennätysyleisön festivaalilla.