Kuvataideakatemian tukisäätiön stipendi kuvataiteilija Joonas Sirenille

2.9.2014

Kuvataideakatemian tukisäätiö on aloittanut yhteistyön HIAP – Helsinki International Artist Programmen kanssa nuorten lahjakkaiden Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistuneiden taiteilijoiden työskentelyn ja kansainväliseen taidemaailmaan verkottumisen tukemiseksi. Yhteistyö mahdollistaa vastavalmistuneen taiteilijan työskentelyn vuoden ajan HIAPin residenssiohjelmassa Suomenlinnassa.

Ensimmäinen residenssistipendi on myönnetty kuvataiteilija, kuvataiteen maisteri Joonas Sirenille.

Joonas Siren on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemian tila-aikataiteen koulutusohjelmasta 2013. Siren on monipuolinen taiteilija, joka käyttää teoksissaan mm. videota, elektroniikkaa ja ohjelmointia. Hän on kiinnostunut erityisesti äänitaiteesta, jota hän opiskeli pohjoismaisten taideakatemioiden yhteisessä Nordic Sound Art –maisteriohjelmassa. Residenssinsä aikana Siren keskittyy tilallisiin ja äänellisiin kokeiluihin. Hän on kiinnostunut Jean Baudrillardin hypertodellisuusteoriasta ja työskentelyssään hän pohtii nykypäivän virtuaalisuutta ja sen merkitystä nykykulttuurille.

”Suuntaamalla tukea työskentelyolosuhteiden parantamiseen autamme parhaiten juuri valmistuneita taiteilijoita. Uskon että kansainvälinen ympäristö ja Suomenlinnan residenssin muut positiiviset elementit vaikuttavat myönteisesti nuoren taiteilijan kehitykseen”, tukisäätiön puheenjohtaja Mauri Niemi toteaa.

HIAPin johtaja Juha Huuskonen on innoissaan uudesta yhteistyöstä Kuvataideakatemian tukisäätiön kanssa: “Suomenlinnan työhuone tarjoaa erinomaiset puitteet keskittyneeseen työskentelyyn ja toisaalta mahdollisuuden dialogiin kansainvälisen residenssiyhteisön kanssa.”

Lisätietoja:
Tukisäätiön vs. sihteeri, kehittämispäällikkö Marjatta Tikkanen, Taideyliopiston Kuvataideakatemia, puh. 045 657 8265, marjatta.tikkanen@uniarts.fi.

Kuvataideakatemian tukisäätiö tukee ja edistää kuvataiteen opiskelijoiden asumista, taiteellista toimintaa, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä kansainvälisyyttä. Tukisäätiö toimii Taideyliopiston Kuvataideakatemian yhteydessä.

HIAP on yksi Pohjoismaiden ja Itämeren alueen laajimmista kansainvälisistä residenssiohjelmista. HIAPin ydintoimintana on tarjota taiteen alan ammattilaisille aikaa ja tilaa luovaan työskentelyyn vuorovaikutuksessa paikallisen ja kansainvälisen taidekentän kanssa. www.hiap.fi