Miroslaw Balkan IHME-teos 2013 toteutuu yhteistyössä kaupungin asukkaiden kanssa

IHME-teoksen 2013 laatii puolalainen taiteilija Miroslaw Balka (s. 1958). Teos toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginosayhdistysten, -seurojen ja -liikkeiden kanssa. Signaalit-niminen teos tulee koostumaan visuaalisista viesteistä kaupunkitilassa ja avoimesta keskustelusta, jonka aiheita ovat valittujen kaupunginosien polttavimmat kysymykset. IHME-teos toteutuu huhtikuussa 2013 eri puolilla kaupunkia. Hankkeesta kiinnostuneiden kaupunginosatoimijoiden tulee lähettää hakemuksensa festivaalille 5. lokakuuta mennessä.

Signaalit-teoksen toteuttavat kaupungin asukkaat. Balkan tuotannon ytimessä onkin aina ollut ihminen, tuhoutumisen ja pelastumisen aiheiden rinnalla pääteemoja on ollut ihmisen mahdollisuus muutokseen.

Miroslaw Balka on Puolan tunnetuin nykytaiteilija. Hän on toteuttanut useita julkisia teoksia ja osallistunut merkittäviin kansainvälisiin näyttelyihin. Viimeaikaisista hankkeista merkittävimpiä on ollut Lontoon Tate Modernin Unilever-sarjan tilausteos How It Is museon Turbiinihalliin syksyllä 2009.

Tänään ilmestyy myös IHMEen neljäs sähköinen julkaisu. Uusi julkaisu dokumentoi vuoden 2012 festivaalin tapahtumia ja sisältää myös laajan Christian Boltanskin haastattelun. Julkaisua voi lukea ilmaiseksi netissä tai ladata sen PDF-tiedostona. Tutustu julkaisuun säätiön verkkosivulla.

Vuoden 2013 IHME-päivät järjestetään 12. – 14.4.2013 Vanhalla Ylioppilastalolla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, puh 045 – 124 0096, paula.toppila@proartefoundation.fi