Raimo Reinikainen Tate Modernin pop-näyttelyssä

Taidemaalari ja -graafikko Raimo Reinikainen (s. 1939) on kutsuttu Lontoossa toimivan Tate Modernin vuoden 2015 suurnäyttelyyn The World Goes Pop.

Museon pääkuraattorin Jessica Morganin kokoama näyttely kertoo siitä, miten pop-taide 1960-luvulla levisi Englannista ja Yhdysvalloista yli maailman ja sai eri maissa erilaisia muotoja paikallisista kulttuureista ja yhteiskunnallisista tilanteista johtuen.

Näyttelyyn on valittu noin 70 taiteilijaa ja 150 teosta kaikista maanosista Aasiaa ja Afrikkaa myöten. Näyttely on esillä Lontoossa 17.9.2015 – 24.1.2016 ja siirtyy myöhemmin muun muassa Sao Pauloon Brasiliaan.

Raimo Reinikainen löytyi Serlachius-museoiden viimekesäisestä SuperPop!-näyttelystä.

– Jessica Morgan oli kuullut, että kokoamme pop-aiheista näyttelyä ja pyysi meiltä materiaalia näyttelyn suomalaisista taiteilijoista. Hän kiinnostui Reinikaisen varhaisista maalauksista, jotka hänen mielestään sopivat erinomaisesti hänen näyttelynsä kokonaisuuteen, SuperPop!-näyttelyn kuraattori Timo Valjakka kertoo.

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö tukee Reinikaisen osallistumista näyttelyyn. – Olemme iloisia, että voimme olla mukana merkittävässä näyttelyhankkeessa, museonjohtaja Pauli Sivonen sanoo.

– Reinikaisen saama kutsu on suora seuraus viime kesän näyttelystämme ja osoitus siitä, että toiminnallamme Mäntässä on myös kansainvälistä kantavuutta.

Raimo Reinikainen on toinen Tate Modernissa esiintynyt suomalainen kuvataiteilija. Ensimmäinen oli Eija-Liisa Ahtila, jonka retrospektiivinen näyttely nähtiin museossa keväällä 2002.

Reinikaiselta on näyttelyssä neljä teosta: Luonnos 1. 2. 3. ja 4. Yhdysvaltain lipuksi. Luonnos 1 kuuluu Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmaan, luonnos 2. ja 3. Helsingin taidemuseon kokoelmaan ja luonnos 4. Turun taidemuseon kokoelmaan.

Tiedote: Serlachius-museot