SARVin Suositut Kulttuuriklubit aloittavat kevätkauden!

Taiteilijat esittelevät Vapauden valtakunta -ryhmänäyttelyä Galleria 4-kuudessa klo 16–16.45. Tilaisuus jatkuu Manhattan-ravintolassa klo 17.

Aloitamme taidenäyttelyssä, jossa osallistujat esittelevät teoksiaan.

Mukana ovat: Tuula Ahvenvaara, Raimo Granberg, Matti Hyyrynen, Marileea Järnefelt, Jari Järnström, Olof Kangas, Otto Kasvio, Seppo Niiranen, Antti Nylén, Maaria Oikarinen, Matti Paatelainen, Simo Rista, Hannele Salminen, Irja Salminen, Jaakko Sipilä, Kirsti Tuokko, Jouko Vatanen, Jaana Vestergren, Nina Wiskari.

Jokaisella meistä on oma käsityksemme vapaudesta, mutta jotain yhteistäkin löytyy. Monille näyttelyyn osallistuville taiteen tekeminen on vapauttavaa, terapeuttista ja kuten Antti Nylén toteaa, sanojen ammattilaiselle kuvien tekeminen on autuaallinen vapauden vyöhyke. Manhattanissa Antti Nylén ja Mika Pekkola alustavat aiheesta.

Antti Nylén pohtii tekniikan ja vapauden suhdetta. Mistä tekniikka meidät vapauttaa? Jos sen perusideana on vapauttaa voimia muuhun, mihin muuhun, ja miksi läpiteknisessä yhteiskunnassa ihmiset kuitenkin ovat pahamaineisen kiireisiä?

Mika Pekkola kysyy alustuksessaan, millaisia vastavoimia taide ja mielikuvitus voisivat luoda vallankäytölle ja alistamiselle? Voisiko taide avata reitin aistimelliseen todellisuuteen, vapauden valtakuntaan, joka kyseenalaistaa yksipuoliseksi insinööri- ja innovaatiologiikaksi taantuneen järjen? Pekkola lähestyy kysymystä Herbert Marcusen esteettisen teorian sekä juuri julkaistun historiallisen romaaninsa Pyhän Antoniuksen tuli (Like) kautta.

Sydämellisesti tervetuloa!

GALLERIA 4-KUUS Ravintola MANHATTAN
Uudenmaankatu 4-6, 00120 Helsinki Eteläesplanadi 24, 00120 Hki
p.+358 9 677 536, +358 40 5151 798 p. 09-611217
www.galleria4-kuus.com www.manhattansteakhouse.fi
www.facebook.com/galleria4kuus
Avoinna: ti-pe 11–16, la-su 12–16