SHIFT: seminaari taide- ja kulttuurialan käytännöistä

Finnish Art Agency järjestää 29.-30.10.2015 SHIFT-seminaarin, joka avaa taide- ja kulttuurialan käytäntöjä suomalaiselle ja kansainväliselle ammattiyleisölle; taiteilijoille, toimittajille, tapahtuma- ja kulttuurituottajille, agenteille, kuraattoreille ja museoalan toimijoille. Seminaarissa kuulemme minkälaisia onnistumisen ja vastoinkäymisten hetkiä puhujat ovat urallaan kohdanneet. Seminaarin tavoitteena on tuoda esiin toimivia käytäntöjä sekä avata itsenäisten kulttuuritoimijoiden ajankohtaisia, paikallisia ja globaaleja haasteita. Kaikki kansainväliset puhujavieraat ovat työskennelleet lukuisissa produktioissa ja edustavat laajasti kulttuurityön monimuotoisuutta.

Ainutlaatuisissa puheenvuoroissa kansainväliset oman alansa gurut kertovat omakohtaisista kokemuksistaan miten heistä tuli he ja edelläkävijöitä omalla alallaan. Puhujavieraiden kaartissa kuullaan esimerkiksi Mark Devereuxia Mark Devereux Projects:ta (UK), Bildmuseetin kuraattoria Cecilia Anderssonia (SWE), kuvataideohjelma HOME:n ohjelmapäällikkönä työskentelevää Bren O’Callaghania (UK), Maria Stenfors -gallerian johtajaa ja omistajaa Maria Stenforsia (UK) ja Galleri Format:in johtajaa Kjersti Solbakkenia (NO). Suomalaisetkin ovat seminaarissa edustettuina, ja puhujavieraina kuullaan esimerkiksi kuraattori ja Finnish Art Agency:n omistajaa Laura Köönikkää sekä tutkija Mikko Piispaa Taiteilijan elämänkulku -tutkimusprojektista, Nuorisotutkimusverkostosta.

Kaiken tämän lisäksi torstaina 29.10. SHIFTin Suomi-Finlandi-iltapäivässä kuullaan suoraa puhetta rahasta, tekemisen pakosta ja uskalluksesta uudistaa vanhoja rakenteita. Puhujina mm. #inland-vientihankkeen tuottaja, vaatesuunnittelija Kaisa Riivari, Lönnströmin taidemuseon johtaja Jenny Nybom, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen, Tuffi Filmsin perustaja, elokuvaohjaaja-tuottaja Elli Toivoniemi ja Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cuporen erikoistutkija Pauli Rautiainen.

Tarkempi ohjelma tapahtuman verkkosivuilla.