Edge of Europe taiteilijalaboratorio

Tiedote/Kutsu 28.9.2008

Edge of Europe on projekti esityksen ja kirjoittamisen alueilla. Projekti toteutuu kirjoittajien ja taiteilijoiden tapaamisina, presentaatioina, teksteinä ja esityksinä.

Kiasma-teatterin /teatteri.nyt –festivaalilla 2008 Edge of Europe järjestää taiteilijalaboratorion, joka päättyy presentaatioon 11.10. klo 14-17 Kiasman seminaarihuoneessa. Laboratorion osallistujat ovat työskennelleet ennen presentaatiota kolme päivää omien henkilökohtaisten kiinnostustensa pohjalta. Työrupeaman yhteisiä aiheita ovat mm. ’pohjoinen’ identiteetti, kulttuurien väliset identiteetit ja reuna-alueiden ja keskustan suhde (kulttuurinen ja maantieteellinen lähestyminen) sekä paikalliset/globaalit vaikutteet kirjoittamisen ja esityksen alueilla. Osallistuvia henkilöitä ovat mm. kulttuuriteoreetikko ja taiteilija Tarik Zeraoui (Mexico City), esiintyjä ja muusikko Marcus Doverud (Tukholma), mediataiteilija Mari Keski-Korsu (HKI), kuvataiteilija Lauri Wuolio ja taiteilija Maija Hirvanen. Tilaisuuteen on lisäksi kutsuttu vieraiksi muutama henkilö kommentoiksi ja keskustelun provokaattoreiksi. Presentaatio kestää 14-15:30, jonka jälkeen on varattu aikaa kommenteille ja keskustelulle.

Laboratorion ja presentaation kieli on englanti.

Edge of Europe on avoin erilaisille yhteistöille. Vuosien 2009-2010 aikana sen partnereita ovat mm. Kiasma-teatteri, ANTI –festivaali (Kuopio) ja Esitystaiteen ja teorian maisterin koulutusohjelma Teatterikorkeakoulussa. Projektin suunnittelija ja koordinaattori on taiteilija Maija Hirvanen. Edge of Europe on osa Kiasma-teatterin ohjelmaa.

Tervetuloa kuuntelemaan, kommentoimaan ja osallistumaan /teatteri.nyt –festivaalin laboratorion presentaatioon. Tapaamisia muina aikoina voidaan järjestää sopimalla asiasta erikseen.

Tarjoamme tilaisuudessa pientä syötävää ja kahvia/teetä.

Toivomme ilmoittautumista, jotta osaamme järjestellä tilaan ja tarjoiluun liittyviä seikkoja. Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Projektin koordinaattori
Maija Hirvanen
puh. 050-3557176
info@edgeofeurope.net
http://www.edgeofeurope.net
Kiasma-teatteri
Mannerheiminaukio 1
00100 Helsinki