TERIKE HAAPOJA JA ANTTI LAITINEN VENETSIAN TAIDEBIENNAALIIN 2013

FRAME-SÄÄTIÖ / FRAME FOUNDATION

Kuvataiteilijat Terike Haapoja ja Antti Laitinen edustavat Suomea Venetsian 55. taidebiennaalissa ensi kesänä. Aalto-paviljongin ja Pohjoismaisen paviljongin näyttelyiden kuratoinnista vastaa kuraattoriryhmä, johon kuuluvat Mika Elo, Marko Karo ja Harri Laakso.

FRAME-säätiö haki kesällä 2012 avoimella haulla ehdotuksia Aalto-paviljongin ja Pohjoismaisen paviljongin näyttelyihin. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 40 kappaletta. FRAME-säätiön hallitus päätyi Elon, Karon ja Laakson ehdotukseen Falling Trees, jota se piti temaattisesti moniulotteisena – samalla maanläheisenä ja teoreettisesti haastavana.

Lisätietoja Suomen näyttelyistä Venetsian taidebiennaalissa saa lehdistötilaisuudessa, joka järjestetään FRAME-säätiön toimistolla keskiviikkona 31.10. kello 11.00.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla FRAME-säätiön johtajana tammikuussa 2013 aloittava Raija Koli, FRAME-säätiön hallituksen puheenjohtaja Jan Kaila, kuvataiteilijat Terike Haapoja ja Antti
Laitinen sekä kuraattori Marko Karo.

FRAME-säätiö on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema säätiö, jonka tehtävä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa sekä edistää kansainvälistä yhteistyötä taiteilijoiden ja
taideinstituutioiden välillä.