Yle Areena esittää vuoden 2014 IHME-teoksen 31.3. – 31.5. 2014

IHME-nykytaidefestivaalin tämän vuoden tilaustyö, Yael Bartanan True Finn – Tosi suomalainen, esitetään Yle Areenassa 31.3. lähtien. Yle Areena valittiin vuonna 2013 Suomen merkittävämmäksi verkkomediaksi, ja on myös Taloustutkimuksen vuosittaisen verkkobränditutkimuksen mukaan maan merkittävin kotimainen verkkobrändi. Yle Areenaa käyttää päivittäin yli 300 000 ihmistä.

”Niin Ylen kuin IHMEenkin tavoitteena on luoda monipuolista kulttuuria avoimesti ja vuorovaikutuksessa suomalaisten kanssa. Tämän vuoden IHME-teos on tästä hyvä esimerkki: teos syntyi yhteistyössä etnisiltä taustoiltaan erilaisten suomalaisten kanssa. Elokuvassa he pohtivat kaikkia suomalaisia koskettavaa kysymystä: mitä kaikkea suomalaisuus on juuri nyt? Olemme todella iloisia siitä, että Yle Areena esittää ohjelmistossaan uutta, kansainvälistä nykytaidetta ja tukee festivaalimme pyrkimystä tehdä nykytaiteesta saavutettavampaa ja tunnetumpaa”, toteaa IHME-nykytaidefestivaalin toiminnanjohtaja Paula Toppila. Myös Ylen verkkotoiminnan julkaisupäällikkö Mary Gestrin on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön IHME-festivaalin kanssa. “Ylen strategiassa yhtenä keskeisenä tavoitteena mainitaan monipuolisen kulttuurin tuottaminen vuorovaikutuksessa suomalaisten kanssa. Tämä projekti on esimerkki juuri siitä.”

IHME-teoksia on viiden viime vuoden aikana tuotettu erilaisiin julkisiin tiloihin: rautatieasemalle, puistoon, kaupungin kaduille, torille ja kirjastoihin ja televisioon. Yle on ollut myös aikaisemmin tuotannoissa mukana. Tämän vuoden IHME-teoksen esityspaikka on digitaalinen verkkoympäristö, Yle Areenan on-demand -palvelu 31.3.–31.5.2014.