CFF ja Hippolyte residenssistipendit

CFF – Centrum för fotografin ja Valokuvagalleria Hippolyten residenssistipendi 2009/2010

Centrum för fotografi (Tukholma) ja Valokuvagalleria Hippolyte/Valokuvataiteilijoiden Liitto (Helsinki) jatkavat residenssiyhteistyötään jo toista vuotta ja julkistavat tämän vuoden osallistujat:

Henrik Eriksson (Tukholma)
Sini Pelkki (Helsinki)

Residenssijakso Helsingissä tammi-helmikuussa 2010

Henrik Erikssonin (Tukholma) viimeaikaisissa prosesseissa fyysiset ja älylliset retket näyttävät lähestyvän maalaustaiteen käytäntöjä. Assosiaatiot ja tekniikat ovat kuitenkin edelleen laajoja ja leikkisiä. Hän työskentelee useilla tekniikoilla ja yhdistelee valokuvaa eri elementteihin, kuten ohjelmoituihin valoilmiöihin, piirroksiin, esineisiin, joita projisoidaan dian tapaan.

Henrik Erikssonin näyttelyprosessi Hippolyte Studiossa, Helsingissä 5.-28.2.2010.
www.hippolyte.fi

Residenssijakso Tukholmassa joulukuusta 2009 tammikuuhun 2010:

Sini Pelkki (Helsinki) työskentelee valokuvan, liikkuvan kuvan, elokuvan ja videon parissa. Häntä kiehtoo kuvaruudut, niiden rajoitteet ja mahdollisuudet – nelikulmio johon voi projisoida. Taiteilijan teokset syntyvät dokumentaation ja lavastuksen liitosta. Häntä kiinnostaa olemassa oleva, eletty tila. Hänen valokuvateostensa kaikilla osilla on oma historiansa. Joskus teos saa alkunsa piirustuksesta, luonnoksesta tai kokemuksesta, huomioidusta asiasta.
www.sinipelkki.net

Sini Pelkin näyttelyprosessi Suomen Tukholman Instituutin galleriassa, Tukholmassa 27.1.-27.2.2010.
http://www.finlandsinstitutet.se/prog_kalenteri_kevat10.html

Valintalautakunta:
Mitro Kaurinkoski, toiminnanjohtaja, Valokuvagalleria Hippolyte, Helsinki
Anna-Kaisa Rastenberger, intendentti, Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki
Liv Stoltz, kuraattori, Centrum för fotografi, Tukholma

…………………………………………..
Residenssiyhteistyö on syntynyt Centrum för fotografin ja Valokuvataiteilijoiden Liiton/Valokuvagalleria Hippolyten aloitteesta. Residenssin toteuttamiseen ovat osallistuneet myös Suomen Tukholman instituutti sekä Malongenin vierasateljee, jota hallinnoi Pohjoismaisen taideliiton Ruotsin jaosto (www.nkf.se). Ohjelmaa on tukenut Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Residenssiyhteistyötä on tukenut Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto sekä Kulturrådet och Kulturförvaltningen, Ruotsi.

Lisätietoja:

CFF – Centrum för fotografi, Tjärhovsgatan 44, SE-116 28 Tukholma, kuraattori Liv Stoltz, liv.stoltz (at) centrumforfotografi.se, puh. +46 (0)8 640 20 95.

CFF on jäsenyyteen perustuva järjestö jonka tarkoituksena on sekä edistää yleistä valokuvan tuntemusta, että ammattivalokuvaajien toimintaa. www.centrumforfotografi.com

Valokuvagalleria Hippolyte/Valokuvataiteilijoiden Liitto ry, Kalevankatu 18 B, 00100 Helsinki, toiminnanjohtaja Mitro Kaurinkoski, mitro.kaurinkoski (at) hippolyte.fi, puh. +358 (0)9 612 33 44.

Valokuvagalleria Hippolyteä ylläpitää Valokuvataiteilijoiden Liitto ry – taiteilijajohtoinen yhdistys, johon kuuluu n. 350 jäsentaiteilijaa. Liitto edistää ja tukee valokuvaan pohjaavia taidemuotoja, sekä ajaa jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia asioita. Liitto järjestää mm. Helsinki Photography Festivalia (www.hpf.fi), vuosittaista Art Fair Suomea (www.artfairsuomi.fi ) ja muita prosesseja.