Fluxations 2014 tuo videotaidetta kaupunkitilaan

Tänä vuonna videotaiteeseen keskittyvä Fluxations – virtauksia kaupungissa -tapahtuma tuo valoa ja virtauksia marraskuun pimeisiin iltoihin, kun kolmea videoteosta esitetään Turun pääkirjaston sisäpihalla ilta-aikaan. Teokset ovat Heini Ahon Gravity Monster, Lotta-Pia Kallion Building a Sacred Tree ja Kati Rapian & Kimmo Ylösen Puu. Tapahtuman teokset kuratoi performanssin läänintaiteilija Leena Kela varsinaissuomalaisille taiteilijoille suunnatun teoshaun kautta.

Tapahtuman kuraattori Leena Kela kertoo teosten valinnasta:

”Käydessäni läpi avoimeen hakuun ehdotettuja videoteoksia versoi joukosta puu, enkä voinut sitä enää teemana sivuuttaa. Jokainen valitsemistani videoteoksista muodostaa puun tai pensaan joko konkreettisesti tai viitteellisesti. Kun valikoin teoksia, olivat lehtipuut juuri vaihtamassa väriään vihreästä keltaisen ja punaisen sävyihin. Ja kun teokset esitetään nyt marraskuussa, ovat lehtipuut jo pudottaneet lehtensä ja muuttuneet paljaiksi rangoiksi ja oksistoksi. Puut lepäävät, kunnes seuraava kasvuprosessi käynnistyy kevään tullen. Videoteoksissa nähdään muutosta, liikettä, kasvua ja katoamista, puiden performanssia. Teokset kuljettavat meidät puiden luo, niiden, jotka ympäröivät meitä kaupunkitilassakin, mutta joiden näennäistä hiljaisuutta liian harvoin kuuntelemme.”

Fluxations 2014 -tapahtuman avajaisia vietetään perjantaina 7.11.2014 klo 18 pääkirjaston sisäpihalla, jolloin tapahtuman taiteilijat kertovat teoksistaan yleisölle. Lisäksi avajaisissa nähdään Leena Kelan performanssi. Tapahtuman avajaiset ovat osa Turun pääkirjaston Kaamosyö-tapahtumaa.

Fluxations 2014 – virtauksia kaupungissa
Turun pääkirjaston sisäpihalla 7.–23.11.2014.
Videoteoksia esitetään su–to klo 18–23 ja pe–la klo 18–04.

Fluxations on Turun Taiteilijaseuran järjestämä paikkasidonnaisen taiteen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Tänä vuonna tapahtuma on osa Turun Taiteilijaseuran 90-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tiedote: Turun taiteilijaseura