HUMANOIDIHYPOTEESI -tapahtuma 7.2. – 5.3. 2015

Projektin tapahtumat 7.2.-5.3.2015. Tule mukaan!

Ryhmän esittämän hypoteesin mukaan humanoidi on moderni kokemus, josta meille jokaiselle on kertynyt kulttuurillista ja henkilökohtaista ymmärrystä. Pystymme pohtimaan ja keskustelemaan millaisia humanoidit ovat, mitä ne ajattelevat ja miten ne toimivat riippumatta siitä uskommeko niiden olemassaoloon vai emme. Samassa mitassa kuin humanoidit osallistuvat kokemukseemme, on meistä itsestämme – kenties huomaamatta – tullut humanoideja! Projektin tarkoituksena on kaivaa esiin meissä jokaisessa uinuva avaruusolento ja oppia tarkastelemaan omaa ja toistemme elämää sen tavoin.

Hanke ottaa kantaa ajankohtaiseen jälkihumanistiseen keskusteluun siitä, kuka tulee ihmisen jälkeen. Uskallammeko kuvitella tulevaisuuden ihmisen?

Tutustu projektiin osoitteessa: www.humanoidihypoteesi.net
(sivut elävät ja niillä on runsaasti materiaalia!)
Projektin FB-sivut

Humanoidihypoteesi
-työpaja
la 7.2.2015
klo 11-17
Esitystaiteen keskus
Kaasutehtaankatu 1, rak.6
Suvilahti
Liput 20/15€

Työpajassa hakeudutaan humanoidien näkökulmaan. Työpaja koostuu yksinkertaisista teemaan liittyvistä kollektiivisista harjoitteista ulko- ja sisätiloissa.

Humanoidihypoteesi
-esitys
ti 17.2., to 19.2., ti 24.2., ke 25.2., pe 27.2., ke 4.3. ja to 5.3.2015 klo 17-20
Keskustakampus, Porthania
Yliopistonkatu 3, Helsinki
Liput 20/15€

Osallistavassa esityksessä tarkastellaan ihmistoimintaa humanoidien näkökulmasta. Esitys alkaa Porthanian tiloissa, jossa tapahtuu osallistujien perehdyttäminen esityksen sisältöihin ja esityksessä käytettäviin yksinkertaisiin harjoitteisiin.

Keskustelutilaisuus Tiedekulmassa:
“Minäkö humanoidi? Uskallammeko kuvitella tulevaisuuden ihmisen?”
ma 23.2.2015 klo 16-18
Tiedekulma, Yliopistonkatu 3
Vapaa pääsy

Tiedekulmassa keskustelun aiheena on posthumanismin etiikka. Voiko ihmiskunnan kollektiivisesta muutoksesta keskustella posthumanismin aikana enää järkiperäisesti, vai jääkö aihe uskontojen, yksilökeskeisten New Age -oppien ja pirstoutuvien identiteettien politiikan katveeseen?

Aiheesta keskustelemassa:
Terhi Utriainen
Tuukka Perhoniemi
Irmeli Hautamäki
Antti Hautamäki
Ilmoittautuminen työpajaan ja esityksiin:

laurikontula@hotmail.com tai 050-5278422

Tervetuloa! (Osallistujapaikkoja rajattu määrä.)