Hymyilevät kädet -esitys sai alkunsa Rafael Wardin innostuksesta tanssiin

Helsingin Kaapelitehtaalla, Tanssiteatteri Hurjaruuthin Studionäyttämöllä esitetään 28.5.-1.6.2011 Hymyilevät kädet -teosta. Esitys on kuvataiteen, tanssin ja musiikin kokonaistaideteos kaukaisesta rakkaudesta, yksinäisyydestä ja kohtaamisesta sekä elämän voimasta.

Hymyilevät kädet on harvinainen ja rohkea yhteistyö, joka tuo yhteen eri sukupolvia ja taiteen lajeja edustavia taiteilijoita.

Teos sai alkunsa kuvataiteilija Rafael Wardin innostuksesta tanssiin. Kesällä 2009 hän tutustui Kaapelitehtaalla sattumalta nuoreen tanssijaan Maija Karhuseen. Mukaan tuli tanssitaiteilija Raisa Vennamo, ja syntyi idea teoksesta, jossa yhtenä lähtökohtana on ollut persialaisesta runoudesta tuttu teema kaukaisesta, saavuttamattomasta rakkaudesta. Teoksen maailma onkin saanut innoitusta Lähi-idän kulttuureista ja koreografisena lähtökohtana on ollut käsien liike. Esityksessä Wardin teokset ovat läsnä näyttämöllä ja Wardi myös tanssii itse. Esityksen musiikin tekee iranilaissyntyinen muusikko Marouf Majidi.

Ensi-ilta 28.5.2011 klo 19, muut esitykset 29.5. klo 15, 31.5. klo 19 sekä 1.6. klo 19

Hurjaruuthin Studionäyttämö, Tallberginkatu 1 A, Kaapelitehdas

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Maija Karhunen, maija.karhunen@helsinki.fi, 044-5529257

hymyilevatkadet.blogspot.com