Kahdeksan helsinkiläistä kaupunginosaa mukaan IHME-teokseen 2013

TIEDOTE 13/11/2012

IHME-nykytaidefestivaalin ensi vuoden tilausteokseen osallistuu kahdeksan helsinkiläistä kaupunginosaa seuraavien kaupunginosayhteisöjen kautta: Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistys, Herttoniemi-seura, Pasilan asukastalo, Kivinokkalaiset, Malmi-Seura, Roihuvuori-seura, Töölö-liike ja Rööperifest.

Puolalaisen taiteilija Miroslaw Balkan Signaalit-teokseen kutsuttiin avoimella haulla kumppaneita syyskuussa. Taiteilija haluaa antaa teoksensa ajan ja tilan kaupunginosayhteisöjen tärkeille kysymyksille ja avata ne julkiselle keskustelulle. Tärkeät kysymykset viestitään merenkulun tarpeisiin kehitetyin lippuviittomin julkisessa tilassa. Viestiketjuina etenevät lippusignaalit johdattelevat tapahtumapaikoille, joissa julkinen keskustelu polttavista kysymyksistä käydään.

IHME-teos 2013 toteutuu maalis-huhtikuussa 2013 eri puolilla Helsinkiä. IHME-päivät toteutetaan 12.-14.4.2013 Vanhalla Ylioppilastalolla. Kaikkiin festivaalitapahtumiin on vapaa pääsy.

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille.

Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.