Kaisa-talon uusi kirjakauppa-kahvila avautuu taiteiden yönä 23.8.2012

Kaisa-talon uusi kirjakauppa-kahvila kutsuu kaupunkilaiset tiedon ja herkkujen ääreen

Helsingin yliopiston pääkirjaston yhteyteen Kaisa-taloon avautuu elokuussa uudenlainen kirjakauppa-kahvila Gaudeamus Kirja & Kahvi. Sen perustavat yhteistyössä HYY Ravintolat sekä tiedekustantamo Gaudeamus, jotka molemmat kuuluvat Helsingin yliopiston opiskelijoiden omistamaan HYY Yhtymään.

”Kirjakauppa-kahvilasta halutaan sekä yliopistolaisten että muiden kaupunkilaisten kohtaamispaikka”, kertoo HYY Ravintoloiden toimitusjohtaja Arja Kosonen. ”Kahvilassa suositaan Reilun kaupan tuotteita ja luomua. Tarjonta muuntautuu päivän mittaan – kahvilaan voi tulla nauttimaan vaikkapa aamukahvista ja vastapaistetusta croissantista, lounaasta tai illan viinilasillisesta ja kahvilan omasta nimikkoleivoksesta.”

Kaupan kirjahyllyihin tulee laaja valikoima kotimaisten kustantajien tietokirjoja eri aloilta. ”Kaikessa toiminnassamme korostuu hyvä laatu ja intohimo hyvään tietokirjallisuuteen ja ruokaan”, sanoo kirjakaupan myymäläpäällikkö Riitta Korpipää. ”Kirjakauppa on suomenkielisen tieto- ja tiedekirjallisuuden näyteikkuna.”

”Kahvilan herkkujen ja tietokirjallisuuden ohella asiakkaamme pääsevät nauttimaan hienosti uudistetun Kaisa-talon arkkitehtuurista ja aistimaan yliopiston tunnelmia”, Korpipää ja Kosonen toteavat.

***
Uusi kirjakauppa-kahvila avautuu yleisölle torstaina 23.8. kello 15.30. Taiteiden yössä kirjallista ohjelmaa tasatunnein:

Klo 16.00: kääntäjä, runoilija Leevi Lehto ja professori Hannu K. Riikonen (Helsingin yliopisto): James Joyce ja Ulysses (Gaudeamus, suom. Leevi Lehto). Uusi käännös houkuttaa lukijan huikaisevaan epävarmuuden piirileikkiin.

Klo 17.00: Kari Enqvist: Uskomaton matka uskovien maailmaan (WSOY). Tiedemiehen matkakirja uskomisen maasta: Enqvist avaa pyhättöjen portit ja istuutuu kuuntelemaan. Toimituspäällikkö Joni Strandberg haastattelee.

Klo 18.00: Rakkaat vanhat venäläiset: Venäläisen kirjallisuuden historia (Gaudeamus). Kirjan toimittaja Kirsti Ekonen kertoo venäläisen kirjallisuuden tuhatvuotisesta historiasta ja lukee runotekstejä. Kustannuspäällikkö Leena Kaakinen haastattelee.

Klo 19.00: Kun suksi ei luista: Veikko Lavin nuoruusvuodet 1912–1949 (Art House). Matti Halmeaho kertoo kirjastaan ja tulkitsee kansansuosikki Lavin iskelmiä. Kustannustoimittaja Nana Sironen haastattelee.

Musiikkia (Ylioppilaskunnan Soittajien pienyhtye) ja avajaistarjouksia.