KatuMetro-seminaari: Kaupunkiekologinen näkökulma kaupunkirakenteeseen

* * *
KatuMetro-seminaari: Kaupunkiekologinen näkökulma kaupunkirakenteeseen
Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitos järjestää torstaina 2. joulukuuta klo 9.30 – 15.45 seminaaripäivän “Kaupunkiekologinen näkökulma kaupunkirakenteen eheyttämisessä ja tiivistämisessä  tilannekatsaus tuoreimpien tutkimusten valossa”. Paikkana on Viikin Infokeskus Korona, 1. krs, sali 2 (Viikinkaari 11, Helsinki).
Seminaari liittyy Helsingin metropolialueen tutkimus- ja yhteistyöohjelmaan (KatuMetro, 20102014). KatuMetro on metropolialueen korkeakoulujen ja kaupunkien yhteistyöohjelma, jonka tavoitteena on edistää monitieteistä, kansainvälisesti korkeatasoista ja metropolialueen erityispiirteistä lähtevää kaupunkitutkimusta.

Erityistä huomiota kiinnitetään tutkimustiedon hyödynnettävyyteen ja levittämiseen metropolialuetta kehitettäessä. KatuMetro-ohjelman yhtenä painopistealueena on teemaryhmä Kaupunkirakenne ja elinympäristö, jonka kärkihankkeeseen Kaupunkirakenteen eheyttäminen ja tiivistäminen seminaaripäivä osaltaan kuuluu.
Seminaarin esittelee kaupunkirakenteen eheyttämiseen ja tiivistämiseen liittyviä kaupunkiekologisia näkökulmia tuoreimman tutkimustiedon valossa. Seminaarissa keskustellaan aihepiiriin liittyvistä kysymyksistä metropolialueen kehityksen kannalta.

Toivotamme Teidät tervetulleiksi seminaariin ja toivomme ilmoittautumisia viimeistään 24.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen vesa.yli-pelkonen@helsinki.fi. Seminaariohjelma löytyy alla olevan linkin kautta.
Lisäksi seminaaripäivän lopussa klo 14.0015.45 järjestetään työryhmäkeskustelutilaisuus henkilökohtaisesti erikseen kutsuttaville sidosryhmähenkilöille. Näissä työryhmäkeskusteluissa keskustellaan yksityiskohtaisemmin kaupunkiekologiseen tutkimukseen liittyvistä yhteistyötarpeista yliopiston ja kaupunkien välillä sekä soveltuvan, pysyvämmän yhteistyöfoorumin luomisesta lähitulevaisuudessa.

Lisätietoa:
Vesa Yli-Pelkonen Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitos Kaupunkiekologian tutkimusryhmä vesa.yli-pelkonen@helsinki.fi P. 050 586 9166

Linkit (almassa)
Seminaarin ohjelma Lisätietoa KatuMetrosta
Sivun osoite: https://alma.helsinki.fi/doclink/192635 * * *