Kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden Taiteilijatentti Taidehallissa 9.4.2015

Suomen Kirjailijaliiton ja Suomen Taiteilijaseuran yhteinen Taiteilijatentti järjestetään Helsingin Taidehallissa (Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki) torstaina 9.4.2015 klo 9-11.

Osallistumme vaalikamppailuun taiteilijoille tärkeillä teemoilla:

• Kaikki kirjallisuus ja kuvataide alempaan arvolisäkantaan, myös mediataide ja sähkökirjat.

• Lisätään taiteilijaeläkkeiden määrää vuosittain sataan eläkkeeseen ja siirretään vapaiden taiteilijoiden ei-työsuhteinen eläketurva maatalousyrittäjien eläkelain piiriin sekä Melassa vakuutettavaksi.

• Nostetaan valtion taiteilija-apurahan tasoa ja apurahojen kokonaismäärää.

• Taiteilija työllistää muita ammattilaisia – autetaan taiteilijaa menestymään työssään.

Aiheista alustavat valokuvataiteilija Elina Brotherus, runoilija Vilja-Tuulia Huotarinen, kirjailija JP Koskinen ja kuvataiteilija Markus Renvall.

Toteutuvatko taiteilijoiden tavoitteet seuraavalla hallituskaudella? Vastaamassa ovat:

Outi Alanko-Kahiluoto (vihreät)
Veijo Baltzar (SDP)
Veronica Hertzberg (RKP)

Otso Kantokorpi (vasemmistoliitto)

Timo Laaninen (keskusta)

Sari Mäkimattila (kristillisdemokraatit)

Tapani Ruokanen (kokoomus)

Kari Tykkyläinen (perussuomalaiset)

Taiteilijatentin juontaa Miisa Pulkkinen Suomen Taiteilijaseurasta. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä aihetunnisteella #taidevaalit.

Suomen Kirjailijaliitto on vuonna 1897 perustettu suomenkielisten kaunokirjailijoiden ammatillinen ja aatteellinen järjestö. Kirjailijaliiton tehtävänä on valvoa ja kehittää kirjailijoiden taiteellisia, ammatillisia ja taloudellisia etuja ja edistää suomalaista kirjallisuutta.

Suomen Taiteilijaseura on vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestö, joka tekee kuvataitelijoiden työtä tunnetuksi ja edistää kuvataidetta. Seura edustaa 3 000 suomalaista kuvataiteilijaa. Seura toimii myös yleisön kiinnostuksen kasvattamiseksi kuvataiteisiin. Toukokuusta 2014 toukokuuhun 2015 seura viettää 150-vuotisjuhlavuottaan.