Kulttuuriklubi ja Tuhoavat suhteet ma. 11.4. klo 17 alkaen

Ravintola Manhattanissa Eteläespa 24.

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi jatkaa suosittuja tilaisuuksiaan.

Anne Anttonen työskentelee paripsykoterapeuttina sekä perheasioiden asiantuntijana Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasioiden yksikössä. Hän tuo keskusteluun psykoterapeutin näkökulman. ”Tuhoisassa parisuhteessa toiseen on sijoitettu niin paljon itsessä pahaksi koettuja puolia, että suhde ei enää toimi suhteena. Toisesta on tullut omien kiellettyjen puolien oksennusastia.”

Marja Toivio työskentelee juristina ja kirjailijana. Hänellä on vuosikymmenten kokemus perhejuttuja hoitaneena asianajajana, joka kirjoissaan tuo ongelmalliset erot, huoltajuusriidat ja pahoinpitelyt iholle. Asianajajien toimistoilla ja oikeussaleissa näistä johtuvia raadollisia kohtaloita ei enää voi lakaista maton alle.

Anne-Mari Huttunen on kuvataiteilija, joka teoksissaan on työstänyt illan teemaa. Hän kyseenalaistaa Tuhoavat suhteet -otsikon, löytää aiheesta mielenkiintoisia kysymyksiä ja syvempiä tasoja. ”Tajusin ja tiedostin oman pahoinvointini taiteen tekemisen tasolla siinä mielessä, että päätin ottaa jonkun hyödyn irti omasta kärsimyksestä niin, ettei kaikki tuska menisi hukkaan ja sukelsin ihan tarkoituksellisesti tekemään taidetta tietoisesta pahoinvoinnista.”

Simo Rista on palkittu valokuvataiteilija, joka avaa aihetta henkilökohtaisella puheenvuorolla ja kuvaa ristiriitaista suhdetta äitiinsä, kuvanveistäjä Essi Renvalliin.

Hannele Salminen kertoo aiheeseen liittyvästä teoksesta: Katri Lipson: Detroit (Tammi). Mestarillisesti kirjoitettu romaani pakahduttavasta, mahdottomasta rakkaudesta.

Odotettavissa on siis jälleen mielenkiintoinen ja antoisa ilta.

Sydämellisesti tervetuloa!