Mikä on taidetta ja kuka sitä saa esittää?

Kutsu

Kulttuuriklubi keskustelee taiteesta ja sen esittämisestä ma 18.7. klo 17 alkaen Papu Galleriassa,
klo 19 lähtien jälkilöylyt heitetään Zinnkellerissä.

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi jatkaa suosittuja tilaisuuksiaan. Nyt sukelletaan taiteen ihmemaailmaan. Mikä on taidetta? Entä kuka ja missä sitä saa esittää? Uusia kahvila-, kellari- ja myymälägallerioita syntyy, kun ”oikeat” galleriat lopettavat. Onko se hyvä vai huono ilmiö? Laskeeko taiteen taso?

Kysymyksiin vastaavat taidekriitikot Seppo Heiskanen ja Dan Sundell.

Esimerkkitapaus Papu Galleria on perustettu Papu Cafen tiloihin. Neljä metriä korkeat, valkeat seinät sopivat mainiosti taiteen esittämiseen. Vietnamilaista kahvia nautiskellessa on aikaa syventyä myös esillä olevaan näyttelyyn.

Kymmenen taiteilijan (Tiia Matikainen, Simo Rista, Hannele Salminen, Seppo K. Niiranen, Juha-Pekka Inkinen, Aleta Tuomala, Jouko Vatanen, Arto Korhonen, Janne Vainio ja Marja Hakala), Kesanto-näyttely leviää seiniltä ikkunalaudoille ja vessan eteiseen. Onko tämä nyt korrektia?

Tule mukaan keskustelemaan, katsomaan, kuulemaan ja kertomaan mielipiteesi. Ideatkin ovat tervetulleita. Kiasman motto ”Taide kuuluu kaikille” ei ole hullumpi. Miten sitä voisi käytännössä toteuttaa?
Paljon kysymyksiä. Tule vastaamaan.

Tilaisuus on yksityinen, joten omat juomat voi tuoda mukanaan, Papu Cafesta voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa.
Juttua jatketaan ravintola Zinnkellerissä.

Odotettavissa on siis jälleen mielenkiintoinen ja antoisa ilta.

Sydämellisesti tervetuloa!

Hannele Salminen, moderoija