Kuusi suomalaista galleriaa SUPERMARKET 2015 -messuilla

SUPERMARKET 2015 Stockholm Independent Art Fair 16.-19.4.2015

– kuusi suomalaista nykytaiteen galleriaa ja järjestöä osallistuu ensi vuoden uudistuville Supermarket-messuille.

Tukholmassa järjestettävä SUPERMARKET 2015 on kutsunut kuusi suomalaista taiteilijavetoista galleriaa osallistumaan ensi vuoden taidemessuille.

Suomesta tapahtumaan osallistuvat seuraavat galleriat ja järjestöt:

Filmverkstaden, Vaasa www.filmverkstaden.fi

Galleria Sculptor, Helsinki www.sculptors.fi

MUU Galleria, Helsinki www.muu.fi

Suomen Pohjoismainen Taideliitto www.jkltaiteilijaseura.net

Titanik Galleria, Turku www.titanik.fi

Valokuvakeskus Peri, Turku www.peri.fi

Suomalaisgallerioita on ollut mukana vuodesta 2008 saakka ja ensi vuonna on mukana sekä aiemmin osallistuneita että uusia – MUU Galleria on mukana jo kuudetta kertaa peräkkäin ja Valokuvakeskus Peri on mukana ensi kertaa. Supermarketiin osallistuminen on suomalaisille osallistujille myös tärkeä yhteistyön muoto tapahtuman organisoinnissa ja tiedotuksessa.

Vuodesta 2007 järjestetty Supermarket on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille sekä vaihtoehto kaupalliselle taidemessutoiminnalle. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Supermarket 2015:een osallistuu 60 näyttelyasettajaa 25 maasta, ja uusi tapahtumapaikka on Svarta Huset (The Black Box), Telefonplan, Tukholma, 16.-19.4.2015. Supermarketin ohjelmaan kuuluu mm Red Spot -näyttämö performansseille sekä messujen ohjelmaa online-esittävä Super-TV. Messukatalogi ja taidelehti Supermarket Art Magazine julkaistaan viidettä kertaa.

Supermarket 2023 | 11–14 May 2023 | Stockholm • Application open until 7 November