KYMMENEN VUOTTA TOURULAN KUVATAITEILIJOITA avoimet ovet Jyväskylän Kivääritehtaalla 10.11.2012

KIVÄÄRITEHTAALLA TAPAHTUU
Kivääritehtaalla toimivat Tourulan kuvataiteilijat järjestävät Avoimet ovet -tapahtuman lauantaina, marraskuun 10. päivä. Ovet ovat avoinna kello 10-16. Tuolloin yleisö voi tutustua taiteilijoiden töihin ja työtiloihin taiteilijoiden ollessa itse paikalla kertomassa työskentelystään. Vierailijoilla on mahdollisuus ostaa taidetta suoraan taiteilijoilta.

Samaan aikaan Kivääritehtaan G-rapussa myös Taitokeskuksen verstasmyyjäiset.

KYMMENEN VUOTTA TOURULAN KUVATAITEILIJOITA

Tourulan Kuvataiteilijat ovat toimineet kivääritehtaan tiloissa kymmenen vuotta. Alunperin Tanssisali Lutakon tiloista vuonna 2002 uusiin tiloihin siirtyneistä on jäljellä kuvataiteilija Jaakko Valo ja kokoonpano Tourulan kuvataiteilijoiden käytävällä elää edelleenkin. Tänä vuonna tiloihin ovat uusina tulleet taidegraafikot Jonna Jantunen ja Tuomas Hallivuo sekä kuvataiteilija Mari Antjärvi.

MONEN ALAN TAITEILIJOITA SUOMESTA JA ULKOMAILTA

Tourulan kuvataiteilijoihin kuuluu tällä hetkellä yhdeksän taiteilijaa:

Mari Antjärvi Liikun maalauksissani arkisissa, vähäeleisissä ja harmonisissa mielenmaisemissa,
joissa ihmishahmo muotokielen kautta nousee esiin. Tavoittelen maalauksissani
pelkistyksen ohella rouheaa, maalauksellista jälkeä. Maalaukset ovat pysähtyneitä
ja usein yksi sävy korostuu muuten samana pitämästäni väriskaalasta.

Tuomas Hallivuo Olen taidegraafikko ja teen syvä- ja kohopainografiikkaa, sekä piirrän ja maalaan. Tourulan työtiloissa teen enimmäkseen maalauksia, kaiverran kohopainolaattoja sekä vedostan grafiikkaa.

Jussi Heikkilä valmistaa lintuja, luontoa, ympäristöä ja tieteenhistoriaa käsitteleviä
teoksia. Ars Fennica -ehdokas v.1997, kuvataiteen valtionpalkinto v.2000.

Jonna Jantunen Taidegraafikko joka käyttää teoksissaan useita grafiikan tekniikoita. Jonna on tehnyt mm. tilateoksia taidegrafiikan keinoin, käyttänyt vanhoja maalisia pleksejä osana teoksiaan. Aiheet hänen töissään ovat sekä abstrakteja että esittäviä.

Minja Revonkorpi Herkkyys, synkkyys, rosoisuus, ystävyys, yksinäisyys, lapsuus, hassuttelu, vakavuus, pilkahdus, salaisuus, mystisyys, kauneus ja rumuus. Taiteeni koskettaa elämää eri puolilta, eri tekniikoin. Materiaalit puhuvat, maali laulaa ja minä siinä keskellä löydän maailmoja.

Anu Rinkinen / Popper piirtää ja maalaa kankaalle vahvoin värein ja tekstein elämän muistutuksia siitä, että kaikki ei ole niin vakavaa, mutta moni asia kuitenkin tärkeää.

Anna Ruth Luonto kaikessa monimuotoisuudessaan on viime vuosina ollut pääteemani. Tarkastelen ihmisen ja ympäristön suhdetta tarkentaen välillä lähietäisyydelle pieniin yksityiskohtiin ja välillä toisaalta taasen saada kokonaiskuvan josain suuremmasta ympäristön tai ihmisen kannalta merkittävästä tapahtumasta. Työni on kuvailevaa, pelkistettyä ja runollista. Usein teoksissani on poliittinen viitekehys nykymaailmantilanteeseen.

Timo Sälekivi kuvaa väreiltään usein pelkistetyillä akryylimaalauksillaan tätä maailmaa toisen, surrealistisen todellisuuden kautta.

Jaakko Valo lähestyy kokemaansa maailmaa lähinnä kahdesta näkökulmasta. Ensiksikin sodan ja militarismin kriittisenä ja uupumattomana kuvaamisena.
Toinen tärkeä vastakkainen näkökulmani taiteessani on ollut konstruktio,
rakentaminen, eheyttäminen, muodon kauneuden löytäminen, väri ja meditatiivisuus.

Tourulan Kuvataiteilijoiden avoimien ovien päivä
Lauantaina 10.11.2012
Kivääritehdas, Tourula
Kivääritehtaankatu 8 A, 2. kerros

avoinna 10 – 16
Vapaa pääsy

Tervetuloa tutustumaan tiloihimme ja taiteilijoihin!