Laura Köönikästä Kalhama & Piipon kuraattori

FM, kuraattori Laura Köönikkä on aloittanut Gallery Kalhama & Piipon kuraattorina 20.3.2012 alkaen.

“On ilo olla mukana jatkamassa Kalhama & Piipon toimintaa, joka kuluneen viiden vuoden aikana on vakiinnuttanut asemansa suomalaisella taidekentällä”, kertoo Laura Köönikkä. “Toivon, että voin omalla panoksellani tuoda galleriaan uusia näkökulmia ja lisää kansainvälisiä tuulia. Gallerian vakaa toiminta ei kaipaa suuria mullistuksia vaan ennenkaikkea rauhallista ja yhä vaikuttavampaa ja dynaamisempaa toimintaa nykyisin resurssein, näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa. Kuraattorina uskon, että gallerian luonne uudistuvan taiteen esittämispaikkana antaa jatkossakin hienon mahdollisuuden yleisön ja alan tekijöiden kiinnostaviin kohtaamisiin. ”

FM, kuraattori Laura Köönikkä on työskennellyt Näyttelyvaihtokeskus FRAME:n taiteellisena johtajana 2010-2011 sekä vuoden 2011 Venetsian biennaalin Suomen paviljongin kuraattorina. Tätä ennen hän on toiminut Tampereen taidemuseon ja TR1 – Taidehallin näyttelypäällikkönä Tampereella ja Porin taidemuseon näyttelyamanuenssina.

“Toivotamme Lauran lämpimästi tervetulleeksi. Hän täydentää gallerian jo entuudestaan ammattitaitoista henkilökuntaa”, sanoo Mikaela Lostedt. “Laura Köönikkä tulee toimimaan läheisessä yhteistyössä taiteilijoiden kanssa ja kehittämään erityisesti gallerian kansainvälistä toimintaa.”

Gallery Kalhama & Piippo Contemporary
Bulevardi 10
00120 Helsinki
tel +358-9-2785301