Mustekala tekee kyselyn taidemaalareille

Hyvä taidemaalari,

toivomme panostasi verkkolehti Mustekalan maaliskuun numeroon, jonka aiheena on Maalaustaide nyt! Maalaustaide on ollut vahvasti nousussa ja esillä kotimaisissa näyttelyissä vuoden alussa. Nykymaalauksen lähihistoria on ollut esillä muun muassa Leena Luostarisen retrospektiivisessa näyttelyssä. Haluamme kartoittaa maalauksen tilannetta ja suuntaa ja siksi pyydämme varttuneempia ja vastavalmistuneita taiteilijoita kertomaan suhteestaan maalaustaiteeseen. Pyydämme vastaamaan vapaamuotoisesti seuraaviin kysymyksiin. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata. Tämä ei ole mikään virallinen kysely, vaan pyrimme mielipiteiden ja mielialojen kartoittamiseen. Toimitus laatii vastauksista artikkelin.

Miten sinusta tuli juuri taidemaalari?
Mikä sinua kiinnostaa ja innostaa maalaamisessa juuri nyt?
Missä menee maalauksen kiinnostavin kärki tällä hetkellä ja miten sijoitat itsesi nykytaiteen/nykymaalauksen kenttään?
Mistä olet saanut tärkeimmät virikkeesi maalarina?

Onko kotimaisessa maalaustaiteessa tällä hetkellä mielestäsi riittävästi tilaa yksilöllisyydelle ja erilaisuuden arvostukselle? Koetko että maalaustaiteessa on tällä hetkellä riittävästi ilmaisunvapautta?
Vastaako alan koulutus mielestäsi tiedollisesti ja teknisesti ajan haasteisiin? Miten koulutusta voisi kehittää?
Onko maalaustaiteen arvostus kritiikissä ja julkisuudessa kohdallaan?
Saavatko maalarit ansaitsemansa tilan ja huomion näyttelyissä ja museoiden ohjelmissa? Miten maalareiden asemaa voitaisiin parantaa?

Lähetä vastauksesi Mustekalan toimitukselle 1. 3. 2013 mennessä ja laita mukaan kuvia uusista töistäsi ja työhuoneelta. Kerro nimesi, syntymäaika ja paikkakunta missä toimit.

Yhteydenotot: Irmeli.Hautamaki@kolumbus.fi, Ville.Laaksonen@gmail.com, Jonna.Hyry,jmhyry@hotmail.com, Pirkko Holmberg pirkko@mustekala.info