Suomen Taiteilijaseuran 150-vuotispostimerkit julkaistaan teemanäyttelyssä Tampereella

Tiedote 12.1.2015

Tervetuloa Taide elämäntyönä –näyttelyyn tutustumaan postimerkkikilpailun teoksiin ja keskustelemaan Kuka voittaa taidekilpailuissa –tilaisuuteen 19.1.2015 klo 15.

Postimuseo avaa 19.1. Tampereen Vapriikissa Taide elämäntyönä -näyttelyn, joka esittelee Suomen Taiteilijaseuran 150-vuotisjuhlavuoden postimerkin suunnittelukilpailuun tulleita ehdotuksia. Postin ja Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijoille järjestämä postimerkkien suunnittelukilpailu haki viime keväänä kuutta uutta teosta Suomen Taiteilijaseuran kunniaksi ilmestyvään postimerkkijulkaisuun. Ehdotuksia esittelevä näyttely on esillä 1.3.2015 saakka.

Suomen Taiteilijaseuran omat postimerkit julkaistaan 19.1.2015. Postimerkkeihin valittiin seuraavat taiteilijat ja teokset: taidegraafikko ja –maalari Anneli Hilli: Viiva-muoto, kuvataiteilija Mika Natri: Piste, kuvanveistäjä Marjo Suikkanen: Taiteilijan vuoristorata, kuvataiteilija Mayumi Niiranen-Hisatomi: Dance from the bride, kuvataiteilija Laura Konttinen: Lento ja arkkitehti sekä taiteilija Kalevi Karlsson: Hedelmistä puu tunnetaan.

Kilpailuun tuli yli 100 työtä, joista suurin osa on esillä näyttelyssä. Kilpailun aihe oli Kuvataide tänään, ja voittajat valitsi kuvataiteilijoista ja Postin edustajista koostuva raati. Suomen Taiteilijaseura oli postimerkin aiheena myös helmikuussa 1964, jolloin julkaistiin merkki sen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kuka voittaa taidekilpailuissa -tilaisuudessa keskustellaan kuvataidekilpailujen hyvistä ja huonoista puolista

Aiheesta keskustelevat postimerkkikilpailussa palkittu kuvataiteilija Mika Natri ja Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju, joka johtaa mm. juuri finaalivaiheeseen edenneen Tampereen rantatunnelin piippujen taidekilpailun palkintolautakuntaa. Keskustelun juontaa Miisa Pulkkinen Suomen Taiteilijaseurasta.

Postimuseo sijaitsee Tampereella museokeskus Vapriikissa osoitteessa Alaverstaanraitti 5.
Suomen Taiteilijaseura on kuvataiteen vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestö, joka edustaa yli 3 000 ammattitaiteilijaa.Seura tekee kuvataiteilijoiden työtä tunnetuksi ja edistää kuvataidetta. Toukokuusta 2014 toukokuuhun 2015 Taiteilijaseura viettää 150-vuotisjuhlavuottaan.

Lisätietoja : Suomen Taiteilijaseuran tiedottaja Miisa Pulkkinen, miisa.pulkkinen@artists.fi